Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2019-08-20

Stylisten Sara Biderman släpper baskollektion för Bread & Boxers

 

Bread & Boxers är det svenska underklädesmärket som började sälja kalsonger i minibaren på hotell. Sedan dess har varumärket vuxit och idag är företaget mest känt för sina välgjorda basplagg för män. Nu gör Bread & Boxers en stor satsning på dam genom ett samarbete med stylisten Sara Biderman. Kollektionen BASICS by BIDERMAN består av fem nyckelplagg designade av Sarao och den nya kollektionen blir ett exklusivt komplement till företagets befintliga damkollektion.

 

 

BERÄTTA OM SAMARBETET

– Idén till kollektionen dök upp när jag träffade grundarna till Bread & Boxers och uttryckte min frustration över svårigheten att hitta bra basplagg till kvinnor. Jag syftade då främst på t-shirts och linnen. Under mina år som stylist har jag noterat att bra basplagg, trots ett enormt utbudet på marknaden, är svåra att hitta. Kollektionen släpps i mina favoritfärger – vitt, svart och beige – och plaggen är tillverkade i organisk bomull. Det känns otroligt kul att göra detta med Bread & Boxers, som redan har en etablerad och välproducerad herrlinje samt gedigen kunskap om just material.

 

VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT HITTA BRA BASPLAGG SOM HÅLLER ÖVER TID?

– Trixet med just basplagg är att de är bra OM de håller över tid. Jag tycker utbudet av herrkläder är mycket starkare, därför känns det extra kul att täcka ett hål på marknaden!

 

VAD HAR VARIT STÖRSTA UTMANINGEN MED ATT DESIGNA BASPLAGG TILL KVINNOR? 

– Att få till passformen, utan tvekan! Det kan handla om en halv centimeter här och där. Basplagg, i sin enkelhet, är också så oerhört avslöjande om man har lyckats med passform eller inte. Det finns inga volanger eller liknande att “gömma sig bakom”.

VAD LETAR DU EFTER I ETT BRA BASPLAGG?

– Jag utgår alltid ifrån kvinnokroppen när jag stylar, därför har passform varit helt centralt i arbetet med kollektionen. Jag har petat i varenda söm och känner att vi har landat i fem fantastiska plagg som passar de flesta kroppsformer. Vi tror och hoppas att vi har skapat riktiga garderobshjältar!

 

UTÖVER BASPLAGG, OM MAN SKA SATSA PÅ ETT STATEMENTPLAGG I HÖST, VILKET BORDE DET VARA?

– En vass kavaj i oversize/en herrkavaj, det känns som ett säkert kort för hösten. Andra heta tips är 80-talssiluetten och att våga bära färg!

 

VAD I DIN EGEN GARDEROB SKULLE DU ALDRIG GÖRA DIG AV MED?

– En kamelfärgad, ankellång ullkappa som jag ärvt av min kära mor. Den har alla rätt!

Foto: Angelica Swanström

RELATED
Reactions