Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Accessories

2019-08-22

Joanna Fingals smyckeskollektion släpps idag! VI VILL HA ALLT!

 

 

Joanna Fingal släpper idag en smyckeskollektion tillsammans med svenska varumärket Pfg Stockholm. Kollektionen, som är inspirerade av gamla favoriter ur Joannas egen smyckesgarderob, innehåller armband, halsband och ringar och kommer att säljas online och på Åhléns City i Stockholm.

 

 

Berätta om samarbetet med Pfg Stockholm

Vi startade vårt samarbete tidigare i år och det har varit en super rolig resa. I samband med att vi startade vårt samarbete genomgick märket ett namnbyte samt förändring. Men det roligaste har helt klart varit dagen då vi började jobba på min kollektion som nu ligger till försäljning! Jag har redan fått så fin respons och jag är så pirrig för att se hur kollektionen tas emot!

 

Ditt tidigaste smyckesminne?

Mammas Bismarck-länkar och mormors pärlhalsband som båda är stora inspirationskällor till kollektionen.

 

Hur skulle du beskriva din smyckesstil?

Ganska få men utstickande. Jag älskar ringar och har en samling till fingrarna vare morgon. Likadant är det med halsband. Vissa sitter på 24/7 och andra tillkommer under dagen. Stilrena klassiker är en annan favorit, därav gjorde jag ett par olika smycken med sötvattenspärlor.

 

 

 

Vad har varit den största utmaningen med att designa en egen smyckekollektion?

Att få allt att bli precis så man tänkt det. Att hänget ska vara perfekt, likaså längden och tjockleken. Men jag skulle säga att det mesta bara har varit roligt och allt blir så mycket mer lättjobbat när samarbetspartnern, i detta fallet Pfg Stockholm, är lättsamma och förstående att jobba med.

 

Ett smycke som har ett sentimentalt värde för dig?

Då skulle jag säga sötvattensarmbandet och halsbandet i likadana pärlor. Dessa påminner mig så mycket om barndomen!

 

Om du måste välja en favorit ur kollektionen, vilken blir det då?

Åh jag har flera favoriter. Men sötvattenspärlorna såklart, också sparkling bambo bracelet och charm bracelet som även det är minnen från tonåren.

 

Om du fick drömma, vem skulle du helst se bära dina smycken?

Svår fråga! Men ingen specifik person tror jag. Det skulle glädja mig lika mycket om Anna 20 år eller Birgitta 70 år ute i landet skulle bära mina smycken! <3

Foto: Fredrik Augustsson

RELATED
Reactions