Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Travel

2019-08-29

Resmål som är bättre att besöka under lågsäsong

I oktober för två år sedan besökte jag en plats jag länge drömt om att besöka, nämligen Comosjön i Italien. Det hela blev väldigt spontant och det var från början tänkt att vi skulle spendera en långhelg i en italiensk storstad. Men tro mig när jag säger att jag är glad över att det blev som det blev. Att besöka Comosjön i oktober var fantastiskt på alla sätt och vis. Det gick att köra fram i vilka byar och gränder man ville, det fanns lediga parkeringsplatser överallt, vackra hotellrum för en billig peng och ett lugn som jag längtat efter sedan dess. Då den här helgen seglade upp på topp tre över resor som ligger mig varmt om hjärtat så vill jag tipsa om ett par destinationer som är lika bra, om inte bättre, att besöka under lågsäsong.

 

Comosjön, Gardasjön, Capri

Hade jag besökt Comosjön som jag från början föreställt mig hade det förmodligen varit samtidigt som alla andra, i juli/augusti någon gång. Så när jag nu istället fick en så fantastisk upplevelse i oktober är jag kräsen. Jag vill bara besöka turistställena i Italien under ”lågsäsong” – och jag har noterat att bara ett par veckor kan göra stor skillnad. Så är du ute efter vacker miljö, enkel framkomst, prisvärda hotell men fortfarande ett behagligt klimat och det bästa köket i världen? Åk på en weekend till byarna och öarna du egentligen tänkt besöka under högsommaren! Själv romantiserar jag Capri i september.

 

 

Marrakech  

Aldrig varit där men alltid velat åka! Det är något lekfullt med Marrakech som får mig att längta dit. Vädret är behagligt året om men varmaste (och dyraste) månaderna är juli-september. Själv hade jag nog velat besöka Marrakech under tidig vår (mars) eller sen höst (november).

Whistler

Medan pudersnön drar in vintersportmassan, proffsskidåkarna och dem som bara är där för after skin (hand upp om du är som jag), så har jag förstått att sommaren i Whistler är något alldeles extra. Så längtar du efter vandra i bergen, åka kabinlift upp till toppen, bada i sjöarna och uppleva ett vilt djurliv så är Whistler ett måste att besöka under sommaren.

Whistler

Seychellerna

Det här kommer kanske inte som en överraskning för er men när jag pratade med ett par vänner som skulle besöka Seychellerna i juli höjde jag på ögonbrynet. Trots att Seychellerna har ett tropiskt klimat med jämna och höga temperaturer nästan året runt tyckte jag det lät märkligt att åka så långt under sommarmånaderna i Europa. För mig har Seychellerna alltid betytt vintersemester. Men när jag började fundera över det så är det säkert härligt att besöka ö-paradiset under juli, augusti och september när det är lite svalare temperatur. Det är samma orörda, vackra natur och tack vare stark vind är det den absolut bästa tiden för vindsurfing!

Seychellerna

Buenos Aires

 

Buenos Aires

Visst kan sommar i Buenos Aires vara lockande när allt man vill är att fly vinterslasket hemma? Kom ihåg att luftkonditionering inte är lika lättillgängligt som här hemma och att de höga temperaturerna då blir svåra att ducka. Högsommaren sammanfaller även med julen, som i Argentina betyder högre priser överallt. På resor, hotell och shopping. Prova istället att åka till Buenos Aires under ”övergångsmånaderna”, tidig höst eller sen vår lär vara precis lika fantastiskt.

Portugal

Portugal

Precis som nästan hela Europa är det semestertider i augusti i Portugal, vilket betyder att även de rätt trista städerna ser ett flöde av turism. Men det betyder så klart också att det sker en tydlig prishöjning. Att besöka Portugal mer lågsäsong, kanske september/oktober när det fortfarande är varmt men resten av Europa har gett sig av, ger dig möjlighet att faktiskt ta in på det där lyxhotell du drömt om – nu för ett mer överkomligt pris. Jag har ett par platser längst med Algarvekusten jag gärna upplever i kanske april eller september månad.

RELATED
Reactions

 • Thank you so much for sharing this one! I love it.

  Reply
 • detta är en fantastisk massagepistol som fungerar mycket bra och är också byggd mycket bra. det är tillverkat av högkvalitativa material och verkar hållbart, förhoppningsvis, det håller länge. den är mycket kraftfull och har många olika massagepistolhastigheter att välja mellan för att passa dina behov. Jag gillar hur det kommer med olika massagehuvuden för att massera olika delar av kroppen och också hur det kommer med en väska att förvara och bära allt med lätthet. batteriets livslängd är också ganska bra och varar länge. värt priset. skulle rekommendera remalax massagepistol

  Reply
 • Jag är i Algarve nu och kusten runt Lagos är verkligen helt magisk! Vilka ställen står på din Algarvelista? Vore kul att höra och få lite tips 🙂

  Reply
 • Hej Ida !

  KUL! Vad avis jag är! Jag vet inte alls hur avstånden är där men Casa Modesta är ett hotell som ligger ca 30 min utanför Faro, det ser helt fantastiskt ut! Haft det på min lista över hotell att besöka länge nu hehe! Och hotellet Farmhouse of the Palms som ligger lite mer in i landet från Faro. Sen skulle jag vilja besöka staden Alvor, har ni varit där? Isf får du rapportera hur det var 🙂 Stranden Praia de Marinha (Du har säkert readan varit där?). Tror även det går en vandringsled från Carvoeiro till Praia Marinha och den är 12 km tur och retur. Och Bengail Grottan i Cavoeiro! Albandeira beach har jag också hört ska vara helt fantastisk. Hoppas du fick några tips i alla fall 🙂
  Kram!

  Reply