Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Interior

2019-09-10

Så håller du dina snittblommor vid liv längre

Her Hour blombukett

 

 

VASEN ÄR BASEN

Det man kanske är mest slarvig med är att hålla vasen ren och fräsch kontinuerligt. Spontant känns det otroligt meckigt att plocka ut blommorna, hälla ut allt vatten, diska och sedan fylla på med nytt. Men i ärlighetens namn är det en tvåminuters procedur som håller vasen bakteriefri och kommer garanterat att öka livslängden på dina favoritblommor. 

 

 

HÅLL STJÄLKEN BLADFRI

Det kanske känns tråkigt att behöva skära av hälften av blomman du precis köpt. Men det allra bästa för hållbarheten är just det -kapa bort alla blad som inte syns utåt. Nuddar bladen vattenytan blir det nämligen bakteriefyllt vilket vi som bekant inte vill. 

 

 

VÄXTNÄRING ÄR SNITTBLOMMANS PROTEINPULVER

Växtnäring kan vara en god idé för den som tänkt göra det till en sport att hålla sina blommor vid liv. Den lilla påsen man får med hos blomsteraffärerna är jättebra att slänga ner, men det går även att köpa större mängder i välsorterade blombutiker.

 

 

VÄLJ VATTENTEMPERATUR EFTER BLOMMA

Det är faktiskt viktigare än vad man tror att ta reda på vilken temperatur blommorna trivs bäst i -det skiljer sig nämligen väldigt mycket mellan de olika sorterna. Visste du exempelvis att rosor alltid ska ha varmt vatten? Värt att kolla upp!

 

 

EN FÄRDIG BUKETT SKA ALDRIG BINDAS UPP

En bukett är inte bara snyggare bunden i sitt originalformat -men buketten tappar även form och färg när det öppnas upp. Därför är det bra att hålla den som den är så långt det går, och istället plocka ut blommor i takt med att de dör under olika tidpunkter.

 

 

ÄVEN DÖDA BLOMMOR ÄR SNYGGA ATT HA FRAMME

När blommorna tillslut börjar bli gamla och hängiga kan du med fördel binda dem och hänga upp och ner för att få till en snygg torkad bukett. Spraya sedan med hårspray för att undvika att bladen faller av!

 

RELATED
Reactions