Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-09-11

Face Rollers – en guide till en mer spänstig hy

Ingen har väl missat den senaste trenden inom hudvård – face rollers! Det sägs att rullande hjälper till att minska puffigheten i huden och gör så att dina krämer tränger in på djupet. För att få ut fördelarna av rullandet måste man såklart använda rollern på rätt vis, därför tänkte jag nu förklara hur du får ut det mesta av din face roller och varför du måste börja använda en redan idag!

 

VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA EN FACE ROLLER?

Det finns många anledningar till varför man bör använda en face roller, en av dom är att det stimulerar blodcirkulationen så du får mer syre till din hud. Hela idén med en face roller är att skapa effekten av en kylande ansiktsmassage – vilket har varit en erkänd metod för snyggare hy länge. Nu finns alla varianter av face rollers för att göra ansiktsmassagen mer lättillgänglig. Face rollern kommer åt huden på en djupare nivå än vad enbart händerna gör. Därför har verktyget en lyftande egenskap och många menar att man kan se hur kindmusklerna får ett lyft medan man rullar. Precis som andra muskler i kroppen så behöver även dina ansiktsmuskler få en avslappnande massage för att visa sig från sin bästa sida.

 

Att använda en face roller på morgonen får igång ansiktet och den kalla stenen sätter både fart på cirkulationen och hjälper till att lugna inflammationer och rödhet. Så för att få ett piggare och fräschare ansikte så är det en face roller du ska införskaffa dig!

SÅ HÄR RULLAR DU DIG TILL EN FINARE HY

Den gyllene regeln när det kommer till ditt rullande är att alltid rulla utåt och uppåt. Rulla aldrig fram och tillbaka. Upprepa denna rörelse minst fem gånger i varje område och starta fördelaktigt med käklinjen och arbeta dig uppåt. Att tänka på när du jobbar dig igenom ansiktet är att du formar musklerna i ansiktet. Så var sträng med att alltid arbeta utåt och uppåt. I kindpartiet kan du arbeta lite längre då vi oftast har mer underhudsfett i det området. Avsluta med att rulla på dina bryn – detta är en riktigt konkurrent till en Ipren när det gäller huvudvärk. Den svala stenen rullandes över brynen och tinningarna hjälper superbra mot spänningar i huvudet.

 

För att rulla riktigt proffsigt så ska du helst avsluta varje drag mot sidan av ansiktet och föra rollern så nära örat som möjligt. Detta ska hjälpa till att tömma överbliven vätska ut från ansiktspartiet. För att få en extra effekt kan du förvara din face roller i kylen, men det behövs oftast inte då stenen är naturligt kall. Det kan dock vara fördelaktigt att ha din roller iskall om du till exempel vill krympa porer eller verkligen sätta fart på cirkulationen efter en lång natt. För att se resultat av din användning så ska du använda din roller tre gånger i veckan, minst fem veckor – då kommer du se en märkbar förbättring av din hy!

RELATED
Reactions