Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Business

2019-09-13

6 bästa apparna för att redigera dina bilder

 

Har du funderat över hur du får till det snyggaste flödet eller vilka effekter du kan använda som gör en Instagram-story lite roligare? Här nedan listar vi våra favoritappar för sociala medier – allt från bildredigering och videoinspelning till appar där du kan planera ditt flöde!

 

 

UNFOLD
Appen som får vilken story som helst att se lite mer genomtänkt ut. I appen kan du lägga till vita ramar till bilder och videos samt köpa till roliga effekter som skapar nya dimensioner till storyn. En favorit som jag själv köpt till i appen är
filmfiltret som ger känslan av att man fotat bilden analogt.

 

 

VSCO
Enligt mig är VSCO den bästa fotoredigeringsappen för mobilen då man både kan justera ljus och vitbalans. Men det finns även en gedigen mängd förprogrammerade filter man kan köpa ifall du inte orkar redigera bilden manuellt varje gång. Ovan ser ni före och efterbilder på när jag har använt mig av F2 filter på bilderna.

 

WETRANSFER
Det är ofta man har flera, tyngre bildfiler man vill få över snabbt och smidigt till en annan enhet – vilket är där WeTransfer kommer in i bilden. De har en gratisversion som kan ta upp till 2GB, vilket brukar räcka gott och väl för att skicka över stora bildfiler.

 

 

 

UNUM
En grym planeringsapp för att lyckas få till Instagramflödet du söker. Du lägger enkelt in de bilder du planerat att posta på Instagram i appen och flyttar sedan runt bilderna tills flödet ser ut som du önskar. Appen innehåller även statistik på dina bästa tider att posta bilder, vilka hashtaggar som funkar och vilka bilder som genererar mest likes.

 

AFTERLIGHT
Afterlight liknar Unfold men är mer anpassad till bilderna i flödet än de bilder som hamnar i story. Även här finns det förprogrammerade filter, men framför allt använder jag denna app för att göra vita ramar till bilder som ska upp i flödet.

 

 

 

 

RECORD IT
Record it är en grym app som du använder för att filma det du gör eller ser på skärmen. Ett perfekt verktyg för att enkelt reposta och promota material, men även en väldigt tacksam funktion för den som är ute och lurkar då denna app är utmärkt för att skärmdumpa saker utan att lämna spår efter sig! 

 

RELATED
Reactions