Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-09-13

Zalando hyllar självuttryck med kampanjen “Free to be”

 

 

Onlinejätten Zalando lanserar ny kampanj och varumärkesinriktning med ledorden ’Free to bee’ för att lyfta fram fria tänkare och uppmana till självförverkligande.

 

I höst avslöjar Zalando, i samband med den nya säsongens kampanj, en ny varumärkespositionering och budskap: Zalando Free to be. Kampanjen med fokus på ’empowerment’ hyllar och lyfter fram riktiga människor och riktiga historier som representerar vad det innebär att vara fri. TV-reklamen med fritänkande profiler som Adwoa Aboah, Alice Hurel, Felicity Hayward, Rain Dove och Leroy Mokgatle, visar Zalando sitt breda utbud av mode i Europa, med stilar som låter konsumenter vara fria och sig själva fullt ut.

 

“Vi tror på en värld där alla är fria att vara sig själva, oavsett storlek, ålder, kön eller bakgrund. Zalando vill bli startpunkten för mode – att förse varje stil från vardaglig till streetwear, från basplagg till premiumplagg – och låta våra kunder uttrycka sin personliga stil via oss.” – säger Jonny Ng, Zalandos direktör för marknadsföringsstrategi och kampanjer. ”Med vår ”free to be”-positionering tar vi vårt varumärke till nästa nivå, vilket kommer att rama in alla våra framtida marknadsföringsaktiviteter som en plattform. Vi är på ett uppdrag att förnya mode för alla, bygga ett varumärke som förstärker, representerar och underhåller miljoner av konsumenter i Europa”.

 

”Kampanjen utgörs av en grupp med mångfald, med profiler som skiljer sig i kroppsform, är fria från stereotyper eller trotsar traditionella könsroller. Våra profiler i kampanjen är inte rädda för att visa världen vilka de är och använder mode för att uttrycka sin identitet. Den friheten är vad vi vill att alla våra kunder ska känna. När du är fri att bära vad du vill, och vara den du vill, kan inget hålla dig tillbaka” fortsätter Jonny.

 

Se intervjun med supermodellen Adwoa Aboah, en av profilerna som frontar kampanjen.

Foto: James Pearson-Howes

RELATED
Reactions