Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Interior

2019-10-01

Så uppdaterar du hemmet utan att köpa nytt

Foto: Ellos

Att tänka hållbart och klimatsmart är viktigt inom både mode och inredning. Många blir allt mer medvetna och selektiva när de shoppar. När det kommer till inredning finns det många knep att ta till för att uppdatera hemmet och få det att kännas nytt utan att köpa nytt. Låt mig guida er genom mina bästa tips! 

 

Byt ut dina textilier efter säsong

Låt en del detaljer, som textilier, bytas ut efter säsong. Det är ett bra sätt att få ditt hem att kännas som nytt inför nya årstider utan att behöva köpa nytt. Att använda tjockare textilier under höst och vinter och sedan byta till skira linnegardiner under sommaren är ett bra sätt att uppdatera. Har du mer än ett rum och råkar ha olika gardiner i varje kan du enkelt byta ut dem mot varandra. Kanske kan sovrumsgardinerna passa även i vardagsrummet? Att byta ut mattor brukar också vara väldigt effektfullt!

Möblera om och flytta runt

Klassiker! Att möblera om är ett enkelt trick för att få en känsla av nytt. Även här kan man flytta möbler mellan rummen (återigen, om man har fler än ett). Fåtöljen i vardagsrummet gör sig förmodligen lika bra i sovrummet. Även mindre detaljer som växter, tavlor och prydnadssaker kan flyttas mellan rummen. Små detaljer kan göra mycket för helhetsbilden!

Rensa

Många av oss har säkert mer saker än vi behöver och oftast kan en ordentlig rensning göra gott för hemmet. Du behöver inte heller ha alla saker framme samtidigt. För att få en renare och luftigare yta kan ett trick vara att plocka bort en del detaljer för att låta guldkornen glänsa, på så sätt minskar du också risken att tröttna på dina detaljer.

Foto: H&M Home

Måla om

Okej jag vet att rubriken löd ”inte köpa nytt” men vill man göra en stor förändring med små medel är måla om mitt absolut bästa tips! Eller har du en gammal byrå som är på väg till tippen? Måla om och lyft med en kul färg, den kommer förmodligen kännas som helt ny!

Foto: Layered

Foto: H&M Home

Do it yourself

DIY-projekt är perfekt för dig som vill uppdatera dina möbler och din inredning utan att handla nytt. Det finns jättemånga bra guider där ute som kan hjälpa dig förnya och uppdatera många av dina möbler.

RELATED
Reactions