Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Bags

2019-10-15

Alla väskmodeller du behöver ha koll på den här säsongen

 

När hösten kommer blir jag nästan alltid sugen på en ny väska, och just den säsongen finns det otroligt många spännande modeller att välja mellan. För att guida er lite kommer här sex modeller som är storfavoriter i modevärlden just nu. En regel jag har när det kommer till inköp av dyrare väskor är en in – en ut. Att unna sig en ny väska betyder oftast att du kan sälja av en eller två väskor du inte längre använder.

 

CLUTCH

 

Bottega Veneta / The Row / Samsoe

 

Daniel Lees största bidrag till Italienska Bottega Veneta hittills är utan tvekan den här pouchen som han introducerade tidigare i år. Den lite “säckigare” modellen av väska är en stor hit och det går inte en dag utan att jag ser den dyka upp på både gatan och i mitt Instagramflöde. Själv har jag länge haft ögonen på The Rows klassiska “Ascot”, även den lite säckigare och slappare i modellen.

 

 

FURRY

STAND / Wandler / Topshop

 

STAND har tagit fuskpälsen från jackorna och placerat på väskor – och det är en succé om du frågar mig. Jag älskar lekfullheten och teddymaterialet som vi länge sett på jackor förflyttar sig mer mot accessoarer som skor och väskor den här säsongen. Topshops variant är både prisvärd och snygg.

 

 

FRAME

Chylak / Wera / Ratio et Motus

 

En annan populär modell den här säsongen är “frame”, den lite mer vuxna och mogna väskan med ett topphandtag och en klassisk stel struktur. Det är en ny modell för mig men jag är redan stormförtjust i min svarta från Wera. Den rymmer det mesta och fungerar lika bra till en klassisk look som till något mer färgstarkt och lekfullt. Tips är att leta vintage efter den här modellen, jag misstänker nämligen att second hand är rena guldgruvan för den här typen av väska.

 

 

MINI BAG

ATP Atelier / Staud / Jacquemus

 

Miniväskan har tagit modevärlden med storm. Här är jag dock inte lika lättflörtad, även om jag verkligen gillar idén om miniväskan är den tyvärr ingenting för mig och mitt vardagsliv, än mindre uteliv. Jacquemus har gjort minimodeller av sina klassiska väskor och de rymmer inte ens hemnycklar och ett läppstift? Men om det är någon som kan förvandla en så opraktisk väska till att bli en bästsäljare så är det just han.

 

 

BAGUETTE

Arket / Zara / Chylak

 

Finns det någon mer ikonisk duo än Carrie Bradshaw och baguetteväskorna från Fendi hon bar genom varje säsong? Baguetten är tillbaka och finns i alla möjliga mönster, färger och prisklasser! Min favorit är den mönstrade från Zara men klassiker från Fendi och nyheter från Prada toppar listan hos alla modeälskare den här säsongen.

 

 

POUCH

The Attico / Zara / Ganni

 

Jag har många favoriter bland de väskor jag nämnt ovan, alla ganska olika men täcker olika användningsområden. Mest sugen är jag dock på att slå till på en pouch, helst färgglad och med någon kul detalj. Under höst och vinter klär jag mig oftast i mörka och jordnära toner så en färgstark väska livar upp vilka tråkig outfit som helst!

 

 

RELATED
Reactions