Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-10-17

Så tjänar du pengar på plaggen du aldrig använder

 

Har du också gamla plagg i garderoben som aldrig kommer till användning och som du nu bestämt dig för att göra dig av med? Härligt! Men hur säljer man enklast sina kläder och accessoarer på internet? I dag finns det flera specialiserade second hand-sajter som fokuserar på olika områden. Har du gjort ett dyrt designerköp som du bara använt en gång? En kvinnas ”skräp” är verkligen en annan kvinnas skatt när det kommer till mode. Och har du klänningar och kavajer från kedjorna som behöver hitta ett nytt hem? Tro mig, det finns ett helt gäng som väntar på att uppdatera tradera och blocket för att hitta trendplaggen som sålde slut på en vecka.

 

Att regelbundet rensa garderoben och sälja av sådant som du inte längre använder är bra för både miljön och befriande för samvetet men det kan också hjälpa till att finansiera ett nästa drömköp. Jag har själv en regel som lyder ”in med något nytt ut med något gammalt”. Vill jag lägga en smärre förmögenhet på en designerväska försöker jag alltid att sälja av en väska (eller annat) jag redan har hemma – för lets face it, jag hade aldrig haft råd med både och. Och det är också något fint med att spara ihop till något man verkligen velat ha en lång tid och sedan äntligen kunna köpa det.

 

Är det äntligen tid att göra sig av med de där plaggen som du vuxit ifrån? Följ guiden för hur du gör dig av med dem på ett smidigt sätt, och ger någon annan chansen att glädjas åt dem!

 

Vestiaire Collective

 

För desgnerplagg och väskor är Vestiaire Collective sajten du ska vända dig till! Den Paris-baserade modesajten är nämligen en skattkista för alla modenördar. Här hittar du både pågående streetstyle-trender och guldkorn från äldre kollektioner. Finns det ett par sandaler ur Chloés SS15 som du fortfarande inte kan sluta tänka på? Då finns det en god chans att du kan hitta dem just här!

 

Har du designplagg, skor eller väskor liggandes i garderoben som du vill bli av med är det här en säker plats för försäljning. VC är mellanhand oavsett om du ska köpa eller sälja och deras team ser alltid till att verifiera produkterna innan de hamnar i köparens händer. Du laddar upp bilder på produkten du vill sälja och bestämmer själv priset. Antingen ett fast pris eller låt köparen lägga ett bud som du kan acceptera eller ge ett motförslag. Du som säljare får ungefär 75 % av beloppet som din produkt säljs för.

 

USED BY 

 

 

Senaste åren har det exploderat med tjänster som hjälper dig att sälja dina gamla prylar, oavsett om det är kläder, inredning eller barnleksaker. Used By är en marknadsplats där vem som helst kan lägga upp annonser, marknadsföra och sälja sina produkter. Deras affärsidé bygger också på återvinning och återanvändning därför erbjuder Used By möjlighet att skänka betalning för sålda produkter till välgörenhet.

 

 

SELLPY

 

 

Sellpy är tjänsten för dig som varken har tid eller lust att sköta försäljningen. Du beställer hem en Sellpypåse, fyller den med plaggen du vill ha sålt och sedan hämtar Sellpy upp påsen hemma hos dig. De sköter fotografering, pris och ser till att produkten skickas till köparen. Via ditt Sellpykonto håller du koll på annonserna och kan enkelt redigera priset eller få tillbaka de plagg som inte läggs ut till försäljning. Sellpy ger dig ungefär 40 % av beloppet som din produkt säljs för.

 

 

TRADERA 

 

En av våra favoritplatser när det kommer till att köpa och sälja second hand är troligtvis Tradera. Här kan du bli av med det mesta, om så för en liten peng. Du skapar själv annonsen, beskriver, fotar och sätter ett pris. Välj sedan om du vill sälja till fast pris eller auktion. Väljer du auktion sätter du ett utropspris och en sluttid – produkten går då till den högstbjudande när annonsen gått ut. När köparen betalt varan skickar du den!

 

EBAY

 

Big daddy av alla andrahandssajter är väl ändå Ebay. Här kan du enkelt bli av med allt från dina gamla designerglasögon eller kläder och skor från budgetfavoriter som Mango och H&M. Blir du istället sugen på att själv shoppa kan du trilla över unika ting här som kan vara extremt svåra att komma åt på andra ställen. Har du sett ett fint smycke, håraccessoar eller sko på Instagram? Börja gräv på Ebay, chansen är stor att du hittar något liknande här!

 

Har ni fler tips på hur man på ett smart och enkelt sätt säljer sina gamla prylar online? Berätta gärna för oss nedan <3

RELATED
Reactions