Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-10-31

3 sätt att bära Levi’s® nya jeansmodell Ribcage

Uchenna i Wide Leg

Jag överraskar ofta mig själv genom att experimentera med jeans och nya sätt att bära dem på. Denim är en basspelare i min garderob och därför är jag så glad över att vi har teamat ihop oss med Levi’s® för att visa upp och styla deras nya jeansmodell Ribcage på olika sätt. En nytolkning av den klassiska 501:an men med en högre midja. Resultatet? En byxa som både är bekväm, ger en smickrande siluett och har en perfekt vintage vibe. Vi har stylat byxan utifrån tre tillfällen som vi alla säkert har stött på och delar med oss av några simpla tips när det kommer till att använda denim till både vardags och fest.

 

Om du är någorlunda lik mig så äger du över 20 par jeans, men bär säkert bara en handfull av dem till vardags. Du är också ständigt på jakt efter det där perfekta paret som ska rädda precis varje klädkris. Jag letar exempelvis alltid second hand efter en Levi’s® byxa med raka ben, hög midja och lite lagom loose fit. Att jaga det perfekta paret kräver både tid och engagemang och det är här Levi’s® Ribcage kommer in. Om ni, (återigen som jag) är besatta av 90-talets vintage 501:or så är det här modellen för er. Ribcage är byggd med en smal passform genom höften som ger en smickrande siluett och förlänger benen. Och bästa av allt? Strålkastarljuset riktas mot midjan som är den högsta i Levi’s® historia. Det finns något nästan skräddarsytt med dem, som en monterad byxa, gjord i denim.

 

Ribcage Straight Ankle

 

Alla behöver det där paret jeans att plocka fram när man känner att allt annat sitter dåligt. Mitt sådant par är ett par omsydda vintage Levi’s® 501:or i ett ljusblå, sliten tvätt. Jag hittade dem second hand i London för säkert sex år sedan och de är fortfarande mitt säkraste kort i garderoben. De är förmodligen omsydda efter någon med liknande kroppsform som mig och det är ren tur att lyckas hitta ett sådant par.

 

Ribcage Straight Ankle påminner mycket om den äldre 501:an, men mer stretch och högre midja – precis vad man önskar av ett par sköna jeans. Jag har burit dem i en veckas tid nu, och de har sakta puttat ner mina gamla favoriter från tronplatsen. Så om inte det är ett bra betyg vet jag inte vad som är. I mitten på veckan klippte jag dessutom av kanten nedtill för att få en lite mer retrokänsla, tips om du vill förnya ditt favoritpar!

När du har en första dejt och vill vara uppklädd (och förbannat snygg) utan att det ser ansträngt ut.

 

Uchenna

– När det är dags för en första date (och man inte riktigt vet hur aktivitetsschemat ser ut) drar jag gärna på mig ett par jeans, en festligare topp och antingen klackar eller sneakers. För mig går bekvämlighet över allt annat och det är viktigt att jag känner mig trygg i det jag tar på mig. Jag tycker nästan alltid det funkar med ett par jeans med perfekt passform som jag parar ihop med en mönstrad blus och en stor kavaj. Stilrent, klassiskt och ett säkert kort för mig!

Uchenna i modellen Wide Leg

 

Ribcage Flare Jeans

 

Den här 70-tals modellen påminner mig om ungdomen då varje byxa skulle vara lite utsvängd nedtill. Det tog mig ett tag att komma ombord med den här byxan så för att inte få allt för mycket vibbar från min skoltid matchar jag den nu med en enkel t-shirt och läderrock istället för en stor hoodie. Är du fortfarande lik mig, alltså dryga 165 cm lång? Då är flare din style! Matcha jeansen med en instoppad tröja för att ge midjan mer fokus och få dina ben att se 10 gånger längre ut en vad de egentligen är!

Modellen Flare Jeans

Modellen Wide Jeans

Ribcage Wide Leg

 

Ett enkelt par att plocka fram när du känner dig tveksam? Wide leg. Jag tycker särskilt om dessa för längden, de går att använda både till vardags med sneakers och till fest med klackar. Jag är inne i en period där jag hellre väljer löst sittande byxor än tighta, men oftast när jag bär oversize nedtill parar jag ihop det med något tightare upptill och vice versa för att få en bra balans.

 

Hur du bär jeans till en festlig tillställning  

Denim är kanske inte materialet du först tänker på när du tänker fest, men jag är här för att bevisa motsatsen. Låt denim bli mittpunkten i din outfit och utgå alltid från ett par riktigt bra par – då har du alla förutsättningar för att lyckas med en look som säger ”lets party” istället för ”out of office”.

 

Ett första steg är att bära denim på ett sätt du inte brukar till vardags. Välj en annan tvätt eller färg än vad du vanligtvis brukar ha. För mig är svart denim eller rådenim förknippat med fest, och jag bär alltid hellre ett par snygga jeans än ett par kostymbyxor till fest.

Uchenna i modellen Flare Jeans

Ribcage Flare Jeans

Uchenna

– Till jobbet bär jag mer ofta än sällan jeans, klackar och kavaj. Det kan tyckas vara en lite mer proper look, men för att skapa mer edge stoppar jag in kavajen i byxlinningen, drar på mig ett par färgsprakande strumpor och hoppar i ett par chunky klackar.

RELATED
Reactions