Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-12-13

Den ultimata after ski-garderoben

Foto: Claire Rose

 

 

I går bokade vi säsongs första skidhelg och jag började direkt planera min packning i huvudet. Inte direkt för att skidåkning är min största passion utan för allt som händer runt omkring. Mina vänner skulle nog hålla med om att jag inte är någon mästare på skidor men det kompenserar jag med snygga skidkläder istället. Med nya året runt hörnet tänkte jag därför djupdyka i de bästa skidmodet för att komma i rätt stämning, oavsett om det är för backen eller after skin.

 

Det är mycket att tänka på när du packar för en skidresa – inte bara vill du ha riktigt bra skidkläder där funktion möter bekvämlighet. Plaggen ska även vara snygga, tidlösa men fungera lika bra i backen som på after skin. Jag har listat ett par plagg som kommer fungera år efter år och garanterat göra succé!

 

 

Jacka, Moncler

 

För att hitta inspiration till det bästa skidmodet har jag tagit rygg på Instagram, där Hanna MW visar att det visst går lika bra att vara fashionabel på alptoppen som hemma. Den här jackan signerad Eytys är uppblåsbar och skapad i samarbete med japanska designern Michiki Koshino. Jackan är modern, flexibel och storleken justeras genom att lägga till eller ta bort luft genom ventilerna. Perfekt jacka att packa med sig som tar lite plats i resväskan men stor plats i övrigt.

 

 

Jacka, Eytys

 

Kläder jag planerar att packa med mig är alla former av stickat, 70-talsinspirerade co-ords och viktigast av allt, varma och bekväma kängor. Skor som både är funktionella men snygga är inte svårt att hitta den här säsongen eftersom många varumärken har inkluderat vandringskängan i sina höst- och vinterkollektionen. Det finns så mycket bra alternativ i butikerna just nu!

Foto: Emily Didonato

 

 

Gör som Ellen Claesson och välj en färgstark poncho att varva med mellan after ski och skidåkning. En poncho är perfekt att slänga på sig över stickade tröjor eller addera lite färg över dina klassiska kappor. Det är ett mångsidigt tillägg till din skidgarderob som garanterat lyfter ditt humör kyliga morgnar.

 

 

Poncho, Munthe

Foto: Ellen Claesson

Foto: Net-a-Porter

Oavsett om du är en rutinerad skidåkare eller ny i sporten så kommer en full skiddräkt hålla dig både varm och snygg i backen. Den här säsongen finns det så många bra skiddräkter i alla prisklasser, exempelvis den här från Bikbok.

 

Ski suit, Bogner

Foto: Emili Sindlev

 

Gör som modeproffset Emili Sindlev och kombinera svart och vitt för en tidlös och snygg look i backen. Klassisk färgkombination som fungerar år efter år, vi lovar!

 

 

Liknande skidbyxa, 8848 Altitude

RELATED
Reactions