Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2019-12-17

5 enkla sätt att må bra under den hektiska partymånaden

 

December och januari kan vara hektiska månader så för att ta sig igenom dem med extra mycket energi har jag samlat några knep längst vägen. Det finns fler viktiga ingredienser än bara en god natts sömn, mycket vatten och regelbunden träning för att hålla igång energin i slutet av året. 

 

 

Boosta immunförsvaret

För att orka hålla igång tempot fram till jul är det viktigt att du tar hand om ditt immunförsvar och ger kroppen den återhämtning den behöver. Din personliga hälsa är viktig så för att glida igenom den här festsäsongen så smidigt som möjligt behöver du ta hand om dig inifrån och ut.

 

Känner du dig trött och utmattad kan det vara bra att se över ditt magnesiumintag. Magnesium är en viktig mineral som påverkar kroppens funktioner och för en del som tränar mycket kan det vara aktuellt med kosttillskott eller mer magnesiumberikad mat.

 

 

Look good to feel good

Trött hy kommer på köpet under den här säsongen så för att finta den så gott jag kan brukar jag blanda i några droppar brun-utan-sol i min nattkräm för att underlätta på morgonen. Jag tycker lite gyllene lyster brukar göra stor skillnad när jag fått för lite sömn och inte vill att någon ska se det.

Håll tiden med en kalender

För att slippa onödig stress och missa viktiga deadlines behöver jag en strukturerad kalender. Under den här den på året älskar jag att skriva ner precis allt jag behöver göra under en dag för att inte missa något viktigt eller stressa upp mig i onödan.

 

 

Gröna juicer och proteinshakes

Att förstärka ditt näringsintag hjälper kroppen att hantera ett särskilt krävande arbets-/livsschema. Men istället för att öka storleken på lunch eller middag föreslår jag en juice eller proteinshake under dagen, hjälp musklerna att återhämta sig och fyll på kroppen med energi regelbundet.

 

 

Lång dusch och hemmaspa

För den bästa återhämtningen efter en lång dag brukar jag ta en extra lång dusch och ta mig igenom alla hemmaspa-produkter jag har. Meditation har aldrig varit något för mig så den här stunden blir extra viktigt som återhämtning och att ladda batterierna.

RELATED
Reactions