Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2020-01-03

6 outfits jag bar under julen

 

 

 

Jag är tillbaka i Stockholm och på kontoret igen efter nästan en hel veckas semester! En hel vecka av sovmorgon, en avstängd dator och dagar då jag klätt mig i underställ och knappt hunnit scrolla i telefonen(!!!). Så för att mjukstarta den här jobbveckan, som tar slut redan i morgon, tänkte jag visa upp vad jag hade på mig under julen.

 

Okej, låt oss börja med dan före dopparedan då jag var på väg hem till mina svärföräldrar på familjemiddag. När jag känner mig oinspirerad (eller bara är stressad) brukar jag utgå från ett statement-plagg, som i detta fall blev en blå läderrock från danska 2NDDAY. För att få till lite julkänsla matchade jag den med en stickad väst med röda inslag och en vit polo under.

 

Kappa, 2NDDAY SS20. Tröja, Munthe. Denim, Uniqlo.

 

 

På julafton blev det en gammal favoritklänning med vita pärlor på från Ganni. För att få till lite juliga inslag klippte jag av ett gammalt presentsnöre i siden och knöt två rosetter i flätan, hur tycker ni jag lyckades?

 

Jag fick två julklappar i år, och den ena var från mig själv. Har sneglat på den här miniväskan från Boyy ett bra tag nu och när den äntligen trillade in på Vestiaire Collective för en billig peng slog jag till, och den landade hemma lagom till juldagen och middag, (återigen hos mina svärföräldrar). Jag bar den ihop med en kjol från Dagmar och favoritskor från ASOS (som är på rea nu).

 

Skor, ASOS. Liknade kjol, Dagmar, väska BOYY, Kappa, Uniqlo.

 

 

Under mellandagarna hade vi vänner över på middag hemma och jag kände för att klä upp mig till tänderna. Mest för att klänning kombinerat med bara ben och höga klackar inte passar på något annat håll den här årstiden än just hemma. Hemligheten med den här outfiten är att det egentligen är en kjol, men jag valde att bära den som en klänning istället – och visst gjorde den sig rätt bra som klänning?

 

Kjol, Baum und Pferdgarten 

 

Next up, klänning nummer två! Jag ska erkänna att jag den 27e december egentligen låg bänkad under en filt i soffan och åt popcorn och tittade på min favoritfilm The Holiday. Men eftersom jag provade igenom halva min garderob under mellandagarna i hopp om att hitta nyårsblåsan så tog den här klänningen sig in på listan. Couturedesignern Lars Wallin har släppt ett nytt varumärke – Lars Wallin V och det här är min favorit ur den första kollektionen.

 

Spana in hans nya varumärke här, och min klänning här!

 

 

Tillbringade sista dagarna i zip-tröjor, färgglada underställ, dunjackor och nya skidkläder, jag packade nämligen för en nyårshelg i Åre. Den 29e gasade vi upp ett gäng vänner till Åre för en vecka av skidåkning, after ski, Gluhwein och sena middagar framför brasan. Jag såg ut precis som på bilden, i prick en vecka. Jag bar till och med pyjamas på nyårsafton.

 

Jacka, Bikbok. Tröja, Bikbok. Skidbyxor, Colmar

Reactions