Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2019-05-27

Min stil: Ellen Claesson

Ellen Claesson är 27 år och bor i Göteborg där hon jobbar som konsult inom produktutveckling och inköp. Hon har länge drivit sitt Instagramkonto där hon dagligen inspirerar tusentals med sin minimalistiska och detaljrika stil. Vi bestämde oss för att lära känna Ellen lite bättre och har tagit reda på hur hon helst spenderar en ledig dag, hennes smultronställen i Göteborg och vilka skönhetsprodukter vi alltid hittar i hennes necessär.

 

 

ETT ÖGONBLICK DU SKULLE VILJA UPPLEVA IGEN?

Stunden då vi hämtade Stella, min hund. Jag är uppvuxen med hund och just Golden Retrievers, men med Stella var det speciellt. Jag hade precis varit med om en riktigt tuff tid i mitt liv och att Stella kom till mig hjälpte mig på många sätt. Hon betyder allt för mig och det var en fin stund att få hämta henne.

 

DRÖMYRKE SOM BARN?

Jag har ett svagt minne av att jag ville bli kock när jag var liten. Ingenting jag kan förstå idag eftersom jag inte är speciellt förtjust i vardagsmatlagningen..

 

 

FÖR TILLFÄLLET, FINNS DET NÅGRA TRENDER/STILAR SOM DU ÄLSKAR? HATAR?

Jag brukar inte tänka att jag hatar en trend, för känner jag mig själv rätt så kommer jag ändå ångra mig och tillslut älska den. Har även lite svårt att identifiera mig med trender då jag inte tycker mig följa dom så slaviskt. Jag klär mig i det jag tycker är fint och som känns jag, inte mer än så. Jag skulle aldrig bära något bara för att det är ”trendigt”.

 

DU SKA RESA I 24 TIMMAR, HUR KLÄR DU DIG?

Tights från Filippa K Sport, min skönaste hoodie i några storlekar för stort, vita höga strumpor och sportiga sneakers.

 

BESKRIV DIG SJÄLV MED TRE ORD

Driven, envis och omtänksam.

 

VART GÅR DU HELST OCH ÄTER I GÖTEBORG?

Lunch på Bar Centro, ett stopp på Champagnebaren och middag på TOSO eller Levantine (under sommaren är deras uteplats magisk). Slutligen rundar jag gärna av på Taverna Averna för drinkar! Vill man ha mer avslappnat häng står BOV för bästa pizzorna och Bar Normal för fantastisk asiatisk biffsallad.

 

HAR DU EN GO TO-OUTFIT? OM JA, VAD ÄR DE?

Tights, höga strumpor, sneakers, t-shirt och en stor kavaj.

NÄMN EN SAK I DIN GARDEROB SOM DU ALDRIG KOMMER GÖRA DIG AV MED?

Min svarta kavaj i för stor storlek! Jag har en favorit från COS sedan något år tillbaka. Den räddar många situationer och passar till allt!

 

BESKRIV DIN STIL MED TRE ORD?

Bekväm, spontan och snygg 😉

 

SKÖNHETSPRODUKTER SOM VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?

Serum från Beauté Pacifique och ansiktskrämer från Dermaceutic.

 

NÄMN EN SAK MED DITT JOBB SOM INGEN KAN FÖRVÄNTA SIG?

Hur otroligt mycket jobb det är! Kan givetvis ha med min personlighet att göra också, då jag har höga krav på mig själv samt ett stort driv. Men i denna bransch rensar du aldrig skrivbordet innan du går hem och det måste man lära sig att hantera.

BERÄTTA VAD SOM LEDDE DIG IN I MODEINDUSTRIN?

Jag skulle nog säga att jag började blogga väldigt tidigt gjorde att jag hamnade i denna bransch. Jag fick möjligheten att jobba med både styling och inköp tack vare min blogg. Därefter har det ena lett till det andra och jag insåg efter att testat lite olika att jag var mer kreativt lagd och att jag älskar att skapa. Därmed föll det sig naturligt att produktutvecklare passade mig. Jag är väldigt tacksam över att jag idag har så mycket kunskap och erfarenheter att jag känner mig riktigt jäkla duktig och trygg på det jag gör.

 

VART SER DU DIG SJÄLV OM TIO ÅR?

Herregud, 37…. Skrämmande långt bort! Förhoppningsvis lever jag och Jonathan tillsammans med våra två, kanske tre barn i en villa vid havet. Jag jobbar med mitt egna varumärke och älskar att få skapa mitt egna. Givetvis har vi en Golden Retriever.

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?

Oj, jag vet inte om jag har någon bestämd stilförebild? Jag följer en rad inspirerade konton på Instagram och brukar spara bilder när jag känner min inspirerad. För att nämna några; Jen Wonders, Blanca Miro, Erika Boldrin.

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?

Återvänder sällan, älskar att se nya platser! Men Paris, även Rom, är städer jag älskar och gärna återvänder till för en weekend.

 

HUR SPENDERAR DU HELST EN LEDIG DAG?

Sovmorgon, nybakade frallor från Surdegsbageriet, ett styrkepass på gymmet, långlunch med ett gäng vänner, myskväll hemma med alla som vill!

KAN DU GÅ IGENOM EN VANLIG ARBETSDAG FÖR DIG?

Går upp runt 06:30 för att börja dagen i lugn och ro (att gå upp i sista sekund är inte min grej, det kan förstöra hela min dag). Äter havregrynsgröt och dricker kaffe ihop med min sambo Jonathan, gör fem minuter helkroppskanning (meditation) och tar fyra djupa andetag ner till magen innan jag hoppar in i duschen. Cyklar iväg till kontoret där förmiddagen oftast går åt till att beta igenom nattens mail från Kina, ta beslut kring produktionsfrågor och att se till så att varje style blir som tänkt. Vid 12.00 behöver jag luft och äter gärna någon annanstans än på kontoret, eller så springer jag bort till gymmet och kör ett högintensivt pass. Vid 13.30 kan det vara eftermiddagsmöten fram till hemgång, eller kanske en avprovning för att prova de senaste plaggen som har kommit hem. Väl hemma till kvällen, varvar jag mail, tar hand om mitt sociala medier-jobb som jag under dagen inte hunnit med, med matlagning och tv-tittande innan Jonathan kommer hem. När han är hemma vill jag inte jobba, utan då vill jag bara ha kvalitetstid med honom. För mig är det så viktigt att hålla distans till jobb, annars kan jag jobba dygnet runt och för mig ska relationerna vara prio när tiden finns.

 

Vem: Ellen Claesson
Ålder: Snaaaaart 27 år
Gör: Konsult inom produktutveckling, Inköpare, Stylist
Familj: Sambo Jonathan, mamma, pappa, tvillingbror, min hund Stella
Bor: Göteborg

RELATED
Reactions