Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2020-01-14

Kvällsrutinen som får dig att vakna med strålande hy

Foto: Soul Twin

Helhet och förberedelse

Glowy hy är ett kvitto på en hälsosam livsstil, därav behöver man anamma en sund livsstil för att få en skimrande hud. Vill man åstadkomma en hy med lyster kan man alltså inte bara förlita sig på hudvårdsprodukter. Lyster kommer delvis inifrån, då är det viktigt att tänka på att ta hand om sin insida också. Se över vad du äter och tänk på att dricka minst fem glas vatten om dagen. Avokado, sötpotatis och solrosfrön är exempel på mat som hjälper huden att nå sin fulla potential.

 

Hudens egen lyster får även en riktig skjuts på vägen om du ser till att träna minst en gång i veckan. Träningen hjälper syresättningen i blodet vilket ger dig en fin och frisk hy. Träningen får även huden att producera mer av sina naturliga oljor vilket gör att du blir ordentligt återfuktad. Håller du dig till denna livsstil så kommer huden belöna dig med skimrande lyster!

 

De magiska S:en

Serum är ett måste om det är lyster du vill åt, det är nämligen fullproppat med fukt vilket hjälper huden att stråla. Vitamin E och hyaluronsyra är två ingredienser du bör leta efter i ett serum om du vill maxa ditt glow. Mina favoriter är Pixi eller The Ordinarys serum.

Foto:  Jessi_makeup

Återfukta till max

Vill du ha resultat som får folk att tappa hakan måste du tillföra lite extra fukt. Använd en fuktmask för att boosta huden och kolla då efter masker som innehåller naturliga ingredienser för bäst resultat. En sheetmask innan du går och lägger dig gör sitt för huden och tillför fukt och vitaminer för att skapa glow. Jag rekommenderar att använda någon form utav mask åtminstone två gånger i veckan. Använder du rätt mask kommer du vakna upp återfuktad och glowy.

 

Solsken i en flaska

Bästa hyn i stan får du genom att tillsätta c-vitamin i din hudvårdsrutin. Det bästa är att punktbehandla och investera i ett riktigt bra C-vitamins serum. Orkar du inte bygga vidare på din hudvårdsrutin med ännu ett serum så går det lika bra att få i dig c-vitamin genom kosttillskott.

 

Sov på saken

Låt natten sköta jobbet och sov på saken, införskaffa dig en bra nattkräm och du kommer tacka dig själv. Natten är tid för återhämtning och det gäller även för huden, se därför till att ge din hud de bästa förutsättningarna genom att lägga på en bra nattkräm, min egna favorit är Kiehls Ultra Facial Cream.

 

Foto: Nisrinasbia

RELATED
Reactions