Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2020-02-03

Några modenyheter du inte får missa den här veckan

Foto: Rasmus Luckmann

 

 

NEW BALANCE 530

 

Under Köpenhamns modevecka lanserade New Balance nya färger av deras klassiska sneaker 530. För våren har den populära modellen fått en uppdatering i modern tappning med metalliska nyanser i vårens färger. Varje 530 modell kommer med en bekväm och väldämpad ABZORB® sula tillsammans med en sportig överdel i andningsbar mesh som ger skon komfort och en unik estitik som tar avstamp från det tidiga 90/00-talet.

 

Inför lanseringen har den danske fotografen Rasmus Luckmann tagit fram en kampanj tillsammans med lokala talanger bestående av bilder från välkända platser runt om i Köpenhamn. De nya färgerna finns att köpa hos utvalda återförsäljare runt om i Europa.

SEE.ME.

 

Vi står för närvarande inför en alltmer digital livsstil och skadliga biverkningar på vårt mentala välbefinnande ökar i samma takt som digitaliseringen. Hälsoplattformen Braive har skräddarsy ett självhjälpsprogram som utformats specifikt för att hantera dessa problem.

 

SEE.ME. är ett initiativ av organisationen Braive, Chimi Eyewear och Gina Tricot där syftet är att sprida kunskap och medvetenhet om mental ohälsa. Med en stark digital närvaro i spetsen ger de tillgång till metoder för att hantera mentala utmaningar genom information och verktyg samt driver ett diskussionsforum för öppen dialog kring ämnet. Genom ett internetbaserat program kan du lära dig om hur du bäst rustar dig inför en värld som alltmer präglas av den digitala era vi numera lever i.

 

 

Läs mer om projektet här!

 

 

SEE.ME.

 

 

THE STOCKHOLM SNEAKER

 

2013 lanserade svenska Flattered sin första signatursko – en inomhus-toffel. Idag har varumärket ett komplett sortiment av skor och släpper nu sin allra första sneaker. En minimalistisk vit lädersneaker med sobra detaljer och en cremefärgad sula.

 

Det är en stilren och avskalad sko i läder, men producerad helt i hållbara material. Bland annan kromfritt läder, tencelskosnören och detaljer samt en sula i eco-rubber med blandning av sisal och kork. Skon kostar 1795:- och går att köpa på Flattereds hemsida.

 

UNIQLO U SS20

 

Den 21 februari lanserar UNIQLO sin Uniqlo U SS20-kollektion. Uniqlo U är en kollektion designad av UNIQLOs Artistic Director Christophe Lemaire och hans R&D-team i Paris. Tillsammans tolkar de vardagskläder på nytt genom att använda innovativa material och moderna siluetter.

 

Damkollektionen är inspirerad av självständiga kvinnor som utforskar världen. Känslan har arbetats in i moderna passformer, tekniska material och sofistikerade färger. I Uniqlo U’s SS20-kollektion ökar man sitt fokus på funktionella material och detaljer genom att uppdatera klassiska mönster och utforska nya färger för att ge kollektionen ytterligare liv.

 

 

 

 

LARS WALLIN x STINA WIRSÉN

 

Lars Wallin har gjort ett samarbete med illustratören Stina Wirsén där hon tolkat Lars kreationer i tre stycken modeskisser. Stina Wirsén är en av de mest välkända illustratörerna i Sverige som genom åren mottagit en rad olika priser för sina verk. Lars Wallin, en av Sveriges mest erkända Couture designer firar 30 år som designer hösten 2020. Han har designat klänningar åt kungligheter men är nu även aktuell med en mer kommersiell linje vid namn Lars Wallin V.

 

Bakgrunden till samarbetet är att Lars alltid har beundrat Stina som person och illustratör och idén föddes att göra en limiterad upplaga av scarfs med Stinas tolkningar av Lars Couture som motiv.

 

Kollektionen består av fyra scarfs varav tre baseras på Stinas illustrationer och en är Lars egna. Scarfsen är gjorda av 100% silke, storleken på dem är 50×50 och de finns att köpa på Lars Wallins hemsida.

RELATED
Reactions