Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2020-02-20

Vill du ha fylligare bryn? Dessa produkter kommer ta dig dit

 

 

Oavsett form, färg eller storlek så är ögonbrynen en av de mest iögonfallande komponenterna i ansiktet. Senaste åren har det uppstått en nostalgi från 90-talet i mode- och skönhetsvärlden och tunna ögonbryn är numera en sällsynt syn. Istället är tjocka, fräscha ögonbrynen målet för många. För att uppnå de mer buskiga, vilda brynen måste många av oss fylla i brynen med allt från penna och skugga till gel med färg i.

 

Nu för tiden finns det så väldigt många olika produkter till ögonbrynen, så även om du inte har just de ögonbrynen som du vill ha, så går det att fejka sig till det mesta. Till exempel att använda sig av en väldigt smal ögonbrynspenna som du kan rita hårliknande streck med, vilket i sin tur gör att brynen ser fylligare ut, väldigt naturligt. Ett bra tips i detta fall är att välja färg på pennan efter vilken färg du har på stråna i brynen, vilket ofta är mörkare än vad man tror.

 

Hur stress, hälsa och hormoner kan påverka dina ögonbryn:

Våra bryn är kopplade till hormoner och ibland förändras de eller blir tunnare under stora hormonförändringar som graviditet eller klimakteriet. Tunna bryn kan också uppstå på grund av näringsbrist, exempelvis brist på vitamin A eller zink, som båda är till stor hjälp för ögonbrynen. Även känslomässig stress kan orsaka tunnare ögonbrynen i allmänhet, likväl som det kan påverka håravfall.

 

Jag har så klart plockat ihop några tips från en tidigare intervju som vi gjort med Felicia, som är en riktig expert på området. Vad är hennes bästa tips för att lyckas med drömbrynen och vilka produkter för brynen skulle hon själv inte klara sig utan?

 

BOOSTA FRISKA BRYNHÅR

– Vill man så kan man hjälpa brynen på traven med serum som boostar hårväxten – det finns flera olika, men ett par som fungerar är Benefits browvo vårdande primer (alla mina kunder som använt den har fått fylligare bryn, men den är också väldigt bra att för att vårda de hår man redan har) och Medik8 brynserum. Det kan vara värt att testa, men viktigt är att man använder det regelbundet. Är det svårt att komma ihåg brukar jag rekommendera att ställa den bredvid tandborsten, för den använder man varje morgon och kväll.

 

– Allt-i-allo-produkterna såsom en färgad bryngel med mikrofibrer som man bara kan borsta i, snabbt och enkelt. Det är en produkt som jag alltid har med mig, jag älskar “Gimme Brow” från Benefit. Jag har en i väskan, en i bilen, en hemma och en på jobbet!

 

– Smala ögonbrynspennor som man kan fejka hår med, och just smala brynpennor ett sätt att få bryn att se fylligare ut. Jag använder oftast “Precisely my brow” från Benefit för att den har den perfekta konsistensen, men smala brynpennor finns att hitta hos alla märken, t.ex. Anastasia, Shiseido, Nyx etc.

 

– Verktyg som håller. Även om man ska vara försiktig när man trimmar ögonbrynen hemma så hjälper det att ha grymma verktyg. Tweezerman gör fantastiska saxar med rundade spetsar (dvs. noll risk att råka hugga sig själv) som är perfekta för brynen.

RELATED
Reactions