Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2018-11-19

10 minuters hudvårdsrutin med Viola Bergström

 

Morgon: När jag vaknar rengör jag ansiktet med en skonsam cleanser från Dermalogica. Jag försöker alltid använda en ren handduk till ansiktet när jag torkar mig för att undvika så mycket bakterier som möjligt. Sedan tar jag Lumenes Micellar rengöringsvatten på en pad och drar genom ansiktet. Jag använder alltid tre droppar Exuviance Essence i handen och baddar in i huden. Har jag tid på morgonen brukar jag pausa och koka kaffe mellan varven för att låta varje produkt sjunka in och få verka lite.

 

Jag fortsätter med mitt favoritserum från Swiss Clinic, min hud blir verkligen som sammet av den. När den har fått sjunka in lägger jag på en ansiktskräm från Decléor och ögonkräm från Esse och sedan avslutar jag med en spf 30 från Glossier.

 

Under dagen: Jag har en facemist från ACO som jag använder ibland under dagen när jag sitter mycket vid datorn.

 

Kvällen: Jag börjar med att tvätta ansiktet med samma cleanser som på morgonen och använder sedan en peeling från Björk & Berries. Jag brukar också lägga en mask från Lumene som jag låter sitta i drygt tio minuter. När jag tvättat av den baddar jag ansiktet med ett ansiktsvatten från Nuxe. Ofta applicerar jag både en mask som rengör och en som återfuktar – den kombinationen ger mig alltid mycket glow. Efter att maskerna verkat avslutar jag med en nattmask från Decléor, Och varann kväll brukar jag använda olja och nattkräm från Beauté Pacifique. På vintern när huden behöver lite extra fukt adderar jag en ansiktsolja från ACO.

 

Övriga rutiner: Jag lägger mycket återfuktande masker, speciellt på vintern när min hy blir lite extra torr!

Viola Bergström frilansar som projektledare och PR-konsult inom mode
och driver podcasten “Add to bag”.  Följ med henne på Instagram här

RELATED
Reactions