Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Beauty

2020-02-25

Maxa glowet i vår med våra 6 bästa tips

 

RENGÖRNING 

A och O när det kommer till att få ett härligt glow i facet är tyvärr det allra tråkigaste – att rengöra ansiktet. Med närmare eftertanke blir det ändå rätt logiskt, man måste ju faktiskt få bort allt smuts för att den naturliga lystern ska kunna kika fram. Börja med att ta bort smink och smuts från ansiktet med en cleanser och runda av med micellärt vatten för att få bort det mest envisa.

 

SYROR

Det finns många åsikter om syror (AHA, BHA eller PHA) och dess betydelse i hudvårdsrutinen. Vissa påstår att det är överflödigt, andra att det är skadligt för huden och så har vi de som hyllar det till skyarna. Jag tillhör personligen de sistnämnda, jag får nästan för mycket glow av att använda syror. Ni vet sådär så att man ser lätt glansig ut – vilket är looken jag är ute efter också. De skilda åsikterna har nog mest att göra med ens hudtyp än något annat, men viktigast att ha med sig är att man alltid måste använda SPF om man håller på med syror. Annars kan huden ta stor skada!

 

FUKT

Primer och serum används direkt efter tvätt och fungerar som en preparation inför hudkrämen så att den tas upp ordentligt och går in djupare i huden. Dessa produkter finns det väldigt bra av i alla prisklasser. När det kommer till ansiktskrämen ska du utgå från hudtyp, det finns en anledning till varför det produceras olika krämer i olika utföranden. Känner du dig osäker på just din hudtyp kan du gå på en konsultation på nästan varje hudvårdsåterförsäljare. Under vintern kan det vara bra att addera en ansiktsolja också ifall man känner att huden är lite torrare.

 

HÄLSA

Att dricka vatten är nästan som en hobby för mig, när alla fortfarande är på sitt första glas på en restaurang har mitt fyllts på tre gånger. För dig som har svårt att få in rutinen är det bra att ha med sig en vattenflaska vart du än går. Ett annat tips är att varje gång du hämtar en kopp kaffe på jobbet tar du med dig ett vattenglas också för att få in rutinen. Och så har vi träningen, hur tråkig den än kan vara ibland så är det ju bevisat att det bara ger positiv inverkan på hälsan. Personligen ser jag extremt stor skillnad på min hy efter bara några träningspass, så för mig och säkert många andra syns det direkt på huden när man har suttit still i kontorsstolen allt för länge.

 

SHEETMASK

Jag är den första att erkänna att jag ställt mig väldigt skeptisk till denna trend under ett längre tag. Hemmansiktsmasker har så länge förknippats med de masker man köpte på Ica Maxi och kletade på sig på sleepovers som tonåring och fick rejäla utslag av. Men sen åkte jag till Kina för några månader sedan och köpte på mig en halv butik, och oj! Vill inte göra annat än att sheetmaska nu, det är en suverän intensivkur för ansiktet som ger omedelbara resultat. Mina favoriter är de med hyaluronisk syra och fuktgivande effekt.

 

SMINK

Har man ingen ork att fixa och trixa så finns det det ju faktiskt vägar att fuska fram glowet med. En illuminizer är ett perfekt komplement att blanda in i foundationen då den snarare ger ett skimmer och ett glow än att den glittrar. När du är färdigsminkad duttar du highlighter på kindbenen, över läppen, på näsan och under ögonbrynen. Voilá – glow på 5 minuter!

RELATED
Reactions

  • Under 8 år har vårt företag engagerat sig i utvecklingen av den senaste och mest bekväma maggördel efter förlossning. Och nu har vi mer än 500 anställda, har tagit emot dussintals gördel efter förlossning-patent, samtidigt har vårt företag 10 korsett efter kejsarsnitt, gravid gördel ,magen efter kejsarsnitt varumärken. Och vi kan erbjuda gratis och snabbaste frakt för varje korsett efter kejsarsnitt och gördel efter graviditet order, 7×24 timmars service online, 100% pengarna tillbaka garanti.

    Reply
  • so fashion post

    Reply