Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Interior

2018-11-24

Designväskor och glittrande ha-begär – hemma hos Tilda Bjärsmyr

Tilda i klänning från Elsa Hosk x Bik Bok och sneakers från Balenciaga.

Den klädgalna tvåbarnsmamman Mathilda Bjärsmyr bor strax utanför Göteborg i ett hus med sin familj. Hon älskar färg och form, vilket både hennes hem och garderob skvallrar om. Vi har varit där för att ta reda på mer om hennes inredningsintresse, vilken möbel hon önskar att hon hade och vad i hennes garderob som hon aldrig kommer göra sig av med.

HEJ TILDA! BERÄTTA LITE KORT OM DIG SJÄLV
Mathilda Bjärsmyr heter jag, 30 år gammal från Jönköping. Bor tillsammans med min man Mattias, våra två barn Charlize och Luiza och hunden Mille i Göteborgs skärgård.

Jag har en tvillingsyster, Joanna som jag uträttade många hyss med under våra ungdomsår. Allt från olaga tatueringar till galna resor utomlands till mina föräldrars förfäran. Idag är vi lika tighta, men har slutat förfalska våra föräldrars namnteckningar. Min uppväxt var fantastisk med dem mest stöttande föräldrar och en drös med vänner. Jag hade egna hästar fram till 2009, då jag packade mina väskor och flyttade till Grekland med min man Mattias.

 

DRÖMYRKE SOM BARN?
När alla frågade mig när jag var liten vad jag skulle bli som stor så svarade jag alltid ¨bli vacker”, haha. Så sjukt, men det var alltid mitt svar, haha.

 

HAR DU EN GO TO OUTFIT? OM JA, VAD ÄR DET?
Back to basic. Basplagg funkar alltid när inget annat passar.

 

 

BESKRIV DIN INREDNINGSSTIL
Jag har en ganska klassisk skandinavisk stil. Less is more i mitt hem. Lugna färger och harmoniska toner. Hela huset går ton i ton i jordnära kulörer. Däremot kan jag falla handlöst för en del möbler som sticker ut – så ibland kan något helt “galet” bryta av, som en pall i zebramönster.

 

KLÄDER ELLER INREDNING
Både och!

 

VART BOR NI OM FEM ÅR TROR DU?
Med tanke på min mans situation (han spelar fotboll och bor just nu i Turkiet) så vet man aldrig vad framtiden har att erbjuda. Antagligen bor vi ihop någonstans i världen. Kanske USA? Vore ballt!

SKÖNHETSPRODUKTER SOM VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?
Rose Lipbalm från By Terry och ett fuktgivande ansiktsspray för de där extra torra dagarna.

 

HUR BÖRJADE DITT INREDNINGSINTRESSE?
Redan som liten. Min mamma har alltid skapat magi med sin inredning så jag fick det redan som barn. Älskar att piffa ett hem och att skapa en magisk känsla i inredningen.

 

SENAST IN I GARDEROBEN?
En färgglad puffjacka från Acne Studios från deras senaste samarbete med Fjällräven. Älskar dunjackor, framför allt stora sådana som man nästan drunknar i.

OM DU SKULLE FÅ BJUDA IN FYRA PERSONER PÅ MIDDAG, LEVANDE ELLER DÖDA, VILKA SKULLE DET VARA OCH VAD SKULLE DU BJUDA PÅ?
Helt klart tjejerna i Spice Girls och snacka gamla minnen. Den legendariska brittiska popgruppen var en stor del av mitt liv som barn och tonåring och det mesta kretsade kring dem. Skulle bjuda på en smarrig köttgryta och ett gott rödpang!

 

VART SHOPPAR DU HELST INREDNING?
På Artilleriet i Göteborg, Sveriges bästa inredningsbutik. Så fort man sätter foten där inne så börjar ha-begäret att rycka ordentligt i benen.

 

FAVORITMÖBEL I HEMMET?
Min bruna vintagebyrå som jag fick av min farmor när hon gick bort – på så sätt glömmer jag henne aldrig.

 

VEM ÄR DEN VÄRSTA GÄSTEN DU HAFT I DITT HEM OCH VARFÖR?
Hmm,  har aldrig haft en hemsk gäst i mitt hem. Bara trevliga gäster är välkomna in, haha.

Tilda i klänning från Ganni och stövlar från Chanel

Soffa från Jotex, tavlor från Newport och lampa från Flos

EN MÖBEL DU ÖNSKAR DU HADE?
Två stycken fluffiga stolar från Botolo hade gärna fått pryda mitt vardagsrum. Mina drömmarnas drömstol.

 

FAVORITPLATS I HUSET?
Barnens rum. Det känns nästan som att man går in i en annan värld, älskar lekfullheten därinne. Glömmer alltid bort mina problem så fort jag kliver innanför tröskeln.

Blus från Stylein, hårspänne från Gucci och örhänge från Maria Black

BESKRIV DEN ULTIMATA HELGEN
En lugn helg tillsammans med mina nära och kära. God mat, gott vin och trevligt häng. Helgen för mig är till för att vila upp sig för en ny kommande vecka. Jag stänger inte lika många nattklubbar nu längre som småbarnsmamma. Däremot är en weekendresa aldrig fel, oftast går den till Istanbul då min man spelar fotboll där.

 

EN SAK I DIN GARDEROB SOM DU ALDRIG SKULLE GÖRA DIG AV MED?
Min rosa/gula sweater från Gucci. Den ska gå i arv i många generationer, så fin och speciell.

RELATED
Reactions