Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2018-12-09

10 minuters hudvårdsrutin med Kristin Zetterlund

 

Morgon:
Jag vaknar först när jag sköljer ansiktet med iskallt vatten. Känns uppstramade, men det är bara en teori. Sen duttar jag in en toner från Leegeeham och låter den lägga sig en stund. Efter det tar jag lite ögonkräm från KORA Organics och serum från Estelle & Thild, där jag blandar en droppe från deras olja i samma serie, för den där extra fuktkicken. Jag avslutar med en rejäl fuktkräm från Clarins som låser in allt och håller hela dagen. Istället för foundation ovanpå detta använder jag gärna BB eller CC Cream, som Lumenes nya Instant Glow på burk. Det blir ett extra (!) lager fukt som grund för sminket istället för att bara grunda med färg som en foundation kan göra.

 

Under dagen:

Just nu har jag inte mindre än tre olika face mists på mitt skrivbord på kontoret! Fullt rimligt om du frågar mig eftersom det är ett utmärkt sätt att behålla fukten under dagen. En favorit är från Caudalie. Handkrämen är lika given den, och & Other Stories har små och smidiga som doftar himmelskt.

 

Kvällen:

Jag börjar alltid med att tvätta rent ansiktet med en tvätt från Cicamed. Den är supereffektiv och tar bort allt smink. Jag drar ändå över micellärtvatten från La Roche- Posay bomullstuss för att rengöra ordentligt, det är så otroligt viktigt! Trots att man ser ren ut först så hamnar det ändå massa skit på den där bomullstussen. Jag duttar sedan på samma toner som morgonen från Leegeehaam och när den fått sjunka in lägger jag på en lugnande olja från Decléors nya ekologiska serie och jobbar in den ända ner i dekolletaget. Jag avslutar min kvällsrutin med en fuktgivande nattmask, jag har en ny favorit från Laneige!

 

Övriga rutiner:

Jag försöker avvänja mig från syra då jag överanvänt det tidigare, men jag kommer aldrig kunna sluta med mina storfavoriter, PHA-padsen från Exuviance! Använder dem på morgonen upp till ett par gånger i veckan. Sen använder jag en peelingmask någon gång i veckan, gärna enzymmasken från Estelle & Thild och Exuviance. Fuktmasker kan man aldrig lägga för ofta heller! Favoriterna kommer från Esse och Rodial, samt gärna sheetmasks från Leegeehaam och Verso. Jag har nog nämnt ordet “fukt” 800 gånger hittills i den här intervjun så det får väl sammanfatta vad jag lägger störst vikt vid i min hudvårdsrutin, haha!

Kristin Zetterlund bor i Stockholm och jobbar som digital marknadschef på & Other Stories.
Följ med henne på Instagram här!

RELATED
Reactions