Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-01-06

10 minuters hudvårdsrutin med Alexandra Kamperhaug

 

Morgon: 
Jag startar morgonen med att tvätta ansiktet, antingen med bara vatten eller med en rengöring från Elixir. Därefter tar jag på ett serum från Mesoestetic och smörjer sedan in ansiktet med en dagkräm, thats it haha! Jag tycker att hudvårdsrutinen ska vara enkel, har nog aldrig använt mer än två produkter i ansiktet en morgon. Jag har ganska känslig hy och har blivit väldigt noggrann med vilka produkter jag använder. Senaste åren har mitt hudvårdsintresse ökat lite men det är nog för att man blir äldre och märker att huden blir känsligare.

 

Under dagen:
Gör jag ingenting… Men om jag ska iväg på något efter jobbet brukar jag spraya ansiktet en runda med en face mist. Brukar bättre på lystern lite och gör att jag känner mig både piggare och fräschare. Jag har två favoriter, ett från Löwengrip och ett från Aco.

 

Kvällen:
Jag tvättar ansiktet och gnuggar igenom med samma rengöring som på morgonen. De flesta produkter jag har använder jag både morgon och kväll. Jag kör återigen serum och sen lägger på en lite mer återfuktande nattkräm från Mesoestetic. På vintern när min hy är lite torrare brukar jag även sova med en återfuktande mask.

 

Övriga rutiner:
Ibland slänger jag på en mask för att det är mysigt men jag är nog bortskämd med ganska bra hy och har inte behövt ge den något särskilt engagemang. Jag har nyligen hittat en fantastiskt duktig hudterapeut som jag går till varann månad och gör ansiktsbehandlingar. Det kan vara allt från mirconeedling för att hålla igång cirkulationen till att vi bara boostar hyn med mycket fukt och c-vitamin. Det är min bästa investering för hyn och efteråt känner mig att alltid fräsch och med ny lyster. Under våren och sommaren brukar jag en gång i månaden göra en tre stegs-återfuktande syrabehandling från Ole Henriksen.

Alexandra Kamperhaug är hälsocoach, personlig tränare och bloggare.
Följ med henne på Instagram här

RELATED
Reactions