Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-01-17

10 minuters hudvårdsrutin med Semra Dedić

 

Foto: Bibliotekstan/Michaela Wissén. 

 

Morgon:
Nu när temperaturen ständigt sjunker, luften blir torrare och huden utsätts för stor temperaturskillnad har jag bytt ut mina lätta hudvårdsprodukter och ersatt dem med lite fylligare produkter. Jag börjar morgonen med att ta en varm dusch där jag tvättar ansiktet noggrant med Glossier’s milky jelly cleanser och en gång i veckan skrubbar jag ansiktet med en finkornig skrubb/mask från Filorga. Den polerar bort döda hudceller för att sedan skumma upp till en bubblande syremask. Hyn blir jämnare och babylen. Jag avslutar alltid duschen iskallt för att sätta igång blodcirkulation.

 

Därefter använder jag en toner från Mizon och låter den sjunka in i hyn under tiden som jag smörjer in kroppen med Björk & Berries body serum. Jag dricker en kopp kaffe, äter en knäckemacka och låter allt sjunka in en stund. När jag fått på mig kläderna är det dags för slutspurten. Jag masserar in Clinique moisture surge i ansiktet och applicerar två droppar mandelolja på fingrarna som jag klappar in över ansiktet. (Jag använder inte så mycket smink endast Boy Brow, läppstift från generation G och väldigt sällan mascara från dior i en brun färg för att ge en mjukare look.)

 

Under dagen:
På mitt skrivbord har jag alltid några väl utvalda produkter stående så att jag kan fräscha till hyn under dagen. Min absoluta favoritprodukt är en facemist från Caudalie, den måste ni prova!! Jag har även en handkräm från Björk & Berries och läppbalsam från Chanel.

 

Kvällen:
Jag tvättar ansiktet med samma produkt som på morgonen. Klappar försiktigt in en toner från Whamisa, applicerar några duttar nattkräm från AVEDA som jag försiktigt masserar in i ansikte och dekolletage. Sedan använder jag en ögonkräm från samma serie som heter Botanical Kinetics.

 

Övriga rutiner:
Jag försöker att dricka mycket vatten, på helgerna när jag har mer tid på morgnarna försöker jag dricka ett stort glas ljummet vatten med pressad citronjuice i innan frukost. Jag brukar unna mig någon sheet mask i veckan och den senaste tiden har jag använt Swiss clinic’s dry mask.

Semra jobbar med PR och kommunikation i Stockholm.
Följ med henne på Instagram här!

RELATED
Reactions