Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-02-01

7 trender från Köpenhamns modevecka

 

Baum und Pferdgarten, Blanche, Hofmann Copenhagen. 

 

Köpenhamns modevecka gick av stapeln i tisdags och i dagarna tre har modefolk från hela världen varit på plats för att spana in kollektionerna för höst och vinter 2019. Vi var där och tog del av cirkusen – så låt oss guida dig genom 7 stora trender vi såg på catwalken.

 

1. Fiskehatten

Inte en helt oväntad trend både på och utanför catwalken. Fiskehatten gjorde entré stort redan förra säsongen och trenden ser ut att hålla i sig. Nästan alla märken valde att inkludera den populära hatten på sina visningar och hos kedjor som Mango, COS och Zara finns den i oändliga färg-och mönsterkonstellationer. Själv föll jag lite extra för hatten som Baum und Pferdgarten visade, lite större och lite mer attityd.

 

Holzweiler, Munthe

 

2. Oversize & stickat

Baum und Pferdgarten, Holzweiler, Munthe 

 

Oversize och stickat är en kombination som dominerade på catwalken i Köpenhamn och jag förstår varför. Med klimatet vi har i norden krävs det både en och flera stickade tröjor i garderoben. Holzweiler valde att matcha tröjan med ett par stickade byxor vilket fick mitt modehjärta att slå dubbla volter. En look jag inte hade tackat nej till att bära idag!

 

Samsøe & Samsøe, J.Lindeberg

 

3. Gult & lila

Baum und Pferdgarten, By Malene Birger, Hofmann Copenhagen 

 

De populära färgerna syns redan överallt och följer med även nästa säsong. Pastell eller neon spelar ingen roll men att lila och gult är hetast just nu går ingen obemärkt förbi, dessutom visade Baum und Pferdgarten att färgerna gör sig riktigt bra ihop!

 

Mykke Hofmann, Stand, Rotate Birger Christensen

 

4. Rutor

By Malene Birger, Hofmann Copenhagen, Holzweiler 

 

Hela modevärldens favoritmönster? I alla fall enligt Köpenhamns modevecka. Rutorna tog plats både på och utanför catwalken och är ett mönster vi aldrig tycks tröttna på. Nästa säsong inspireras jag av Rodebjer och Hofmann Copenhagen och blandar rutor i olika storlekar och färger.

 

J.Lindeberg, Rodebjer

 

5. Logos

J.Lindeberg, Blanche, Munthe 

 

Modevärlden fortsätter sin kärleksaffär med logo-trenden för AW19. Det blir större och djärvare och behovet av att skrika sitt namn högst tycks inte avta.

 

6. Iögonfallande ytterplagg

Baum und Pferdgarten, Ganni, Holzweiler

 

YES! En favorittrend hos mig! När vi spenderar fem månader i dunjackor och fuskpälsar kan de väl i alla fall vara färgstarka och härliga att titta på. Golvlånga parkas, färgglada fuskpälsar och en galen mönstermix – jag välkomnar nästa säsongs ytterplagg med öppen famn!

 

Stand, J.Lindeberg

 

7. Valfri mönstermix

Ganni, Munthe, Resume 

 

Fritt fram att blanda mönster och färger precis som du vill! Tack vare Ganni kommer kombinationen av blommönster och djurprint bli en succé för hösten 2019. Samtidigt visar Resume att snakeprint matchas bäst med… snakeprint.

RELATED
Reactions