Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2019-02-04

9 modeprofiler vi träffade i Köpenhamn och hur de kommer klä sig i vår

 

Getty Images 

VILKA TRENDER KOMMER NI SATSA PÅ I VÅR? 

Nina Sandbech: – Jag älskar ju färg, så jag kommer fortsätta bära färgglada kläder! Extra mycket lila till i vår. Sedan tycker jag mycket om denim och läder så det kommer jag också satsa på i vår.

 

Thérèse Hellström: – Vi har ju sett gult överallt på modeveckan, både på streetstyle-scenen och på catwalken så jag tror absolut att gult kommer explodera till våren. Sen gillar jag fortfarande snakeboots mycket och höga stövlar så det kommer jag köra på. Och mer välarbetade och färgstarka väskor och accessoarer.

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED MODEVECKAN? 

Nina Sandbech: – Definitivt alla visningar! Jag älskar att se alla kommande kollektioner och allt nytt för nästa säsongen.

 

Thérèse Hellström: – Jag gillar kombinationen av catwalk och street style. Det är intressant att se vad alla gäster bär och vilka trender som kommer fram från street style också. Folk maximerar ju och har gjort sitt yttersta för att lyckas hamna på bild, det tycker jag är kul att se. Sedan tycker jag också det är extra kul att se hur varumärken använder sin kreativitet och om de har något nytänk är det kommer till visningarna.

Jag gillade extra mycket att Holzweiler hade mobilförbud på sin visning för att alla verkligen skulle ha fokus på att titta på själva visningen. Och det är också kul att se hur varumärken utvecklas från säsong till säsong. Jag blev imponerad av hur J.Lindeberg lyckades bevara sin sportighet i alla plagg men ändå få till en mer sexig look också. Grym styling!

 

VART HÄMTAR NI ER INSPIRATION IFRÅN?

Nina Sandbech: – Allt från visningar och streetstyle men så klart även Instagram och personerna jag följer där. Jag kan se en färg eller ett mönster någonstans och få en idé om att matcha eller styla det på ett visst sätt. Jag får  inspiration från mer eller mindre allt jag ser.

 

Thérèse Hellström: – Svarade på den frågan nyligen och funderade väldigt mycket på det efteråt. Jag vet egentligen inte om Instagram ger mig så mycket inspiration för jag kan ändå inte kopiera en look rakt av. Jag brukar ofta hitta accessoarer som jag tycker om och försöka kolla i min garderob vad det kan gå att matcha med. Jag fotar också mycket och när jag går tillbaka i min telefon och ser bilder jag fotat får jag mycket inspiration och stylingtips av det. Jag kan tycka det är svårt att ta stylingen direkt från catwalk till vardag.

 

 

VILKA TRENDER KOMMER NI SATSA PÅ I VÅR? 

 

Viola Bergström: – Jag kommer köra mönster, från topp till tå precis som på Stine Goya. Älskade deras visning!

 

Linn Eklund: – Allt förutom svart! Jag kommer fortsätta klä mig färgstarkt och i mycket mönster men jag kommer nog satsa lite extra på lila toner.

 

Fanny Ekstrand: – Hattar, gult och en snygg vindjacka!

 

VART HÄMTAR NI ER INSPIRATION IFRÅN?

 

Linn Eklund: –Från kollegor och från alla man ser på fashion week. Det är ju ändå dem vi hämtar inspiration ifrån alla andra dagar på Instagram och sociala medier.

 

Fanny Ekstrand:Mycket från 80-talsfilmer och 90-talsserier!

 

Getty Images

Sylvie Mus

 

VILKA TRENDER KOMMER DU SATSA PÅ I VÅR? 

– Mycket oversize! Det är både praktiskt, tidlöst och snyggt. Även stora markerade axlar. När det kommer till färger kommer jag klä mig i  minimalistiska färger och jordnära toner.

 

VILKEN VAR DIN FAVORITVISING?

– Hittills tror jag det är Heliot Emil.

 

VART HÄMTAR DU INSPIRATION IFRÅN?

– Överallt! På gatan, i filmer och bland vänner. Jag tror jag finner mer inspiration från verkliga livet än från sociala medier. Ibland kan jag så klart sitta på Pinterest och hitta någon kombination jag vill testa men oftast kommer nog min inspiration från vardagen.

 

Getty Images 

Lisa Olsson 

 

VILKA TRENDER KOMMER DU SATSA PÅ I VÅR? 

– I vår kommer jag satsa på massa oversize kostymer, framförallt kavajer! Rutigt, kanske på en kostym också! Och sen monokromt tycker jag alltid är väldigt fint.

 

VART HÄMTAR DU INSPIRATION IFRÅN?

– Lite överallt! Det kan vara allt från en målning, någon ball människa på stan till fashion week.

 

VILKEN VAR DIN FAVORITVISNING?

– Jag måste nog säga Munthe. Jag tyckte verkligen den var bäst so far.

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED MODEVECKAN? 

– Det bästa är nog att få ta av sig skorna på kvällen, haha!

 

Getty Images

 

Anaa Saber, Oursecondskin

VAD ÄR DET BÄSTA MED MODEVECKAN? 

 – För mig är det kreativiteten. Speciellt den här staden, alla som kommer till Köpenhamns modevecka är lite roligare och mer experimentella i vad de tar på sig. Det är en frisk fläkt.

 

VILKA TRENDER KOMMER DU SATSA PÅ I VÅR? 

– Jag känner för mönster, från topp till tå. Att matcha mönster med mönster är riktigt snyggt. Ju större desto bättre. Och mycket pasteller! Jämfört med förra säsongen när det var mycket neon så tror jag pastellerna kommer att få mer utrymme i vår.

 

VART HÄMTAR DU INSPIRATION IFRÅN?

 – När jag försökte svara på den här frågan sist så kunde jag inte komma på vad exakt det är. Men jag känner att det är mycket från mina resor. Nu från Köpenhamn blir jag superinspirerad av skandinavisk design. Jag gillar att läsa om trender och kolla tillbaka på visningar från tidigare säsonger så det är en mix av allt egentligen.

 

 

Jennifer Paccione Angulo

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED MODEVECKAN? 

– Jag tycker att kulturen är väldigt unik och man jämför med många andra modeveckor internationellt. Med tanke på att det är en mindre modeveckan men får ganska stor uppmärksamhet internationellt så är det fantastiskt att se alla människor som tagit sig hit och mina vänner från New York exempelvis. Att det blir stort och uppmärksammat trots att det är i Köpenhamn.

 

VILKA TRENDER KOMMER DU SATSA PÅ I VÅR? 

– Från vad jag sett här blir det nog mycket lila och gult. Och sen ganska relaxed fit. Casual och mer easy going. Och mycket bucket hats!

 

VART HÄMTAR DU INSPIRATION IFRÅN?

– För mig är det från människor, på gatan, i affären, på jobbet – det kan vara vart som helst ifrån.

 

RELATED
Reactions