Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-02-06

Vi testade: 3D pigmentering – så blev det!

 

För ett par veckor sedan besökte jag Gissell på G Nails & Eyes för att prova på 3D pigmentering av ögonbrynen och Phi Brows, en relativt ny teknik inom Microblading. Det är en semi-permanent tatuering av ögonbrynen som utförs med hjälp av ett speciellt verktyg för just den här tekniken. Syftet är att tillsätta stråliknande linjer där ditt eget hår inte växer. Stråna görs med hjälp av ett tunt blad, som består av 10-16 supersmå nålar, som rispas i det övre hudlagret och färgas genom pigment.

 

 

Första steget är att måtta och mäta ut formen för de nya brynen. Syftet med behandlingen är inte att ge dina bryn en helt ny look eller form, utan endast fylla på vid de ställen där hårstrån inte finns. Som ni kan se noppade jag bort mycket av mina bryn i tonåren och det har jag bittert fått äta upp i efterhand då mina hårstrån låtit bli att växa ut igen.

 

För att uppnå symmetri mäts brynen noggrant ut och kontrolleras i en app där man kan se att formen följer det gyllene snittet för just ditt ansikte. Genom detta blir måttet korrekt utifrån just dina proportioner i ansiktet men självklart får du godkänna ramen innan behandlingen påbörjas.

 

3D Pimentering Gnails Phi Brows-8

 

När ramen är satt är det dags att påbörja själva Microblading-behandlingen. Kan tillägga att det är innanför ramen som nya strån kommer att göras, så just själva ramen kan upplevas som väldigt markant och stor, men det är alltså inte det som kommer bli dina bryn i slutet.

3D Pimentering Gnails Phi Brows-9

 

Med hjälp av ett blad som består av en mängd tunna nålar rispas nya spår in i huden. Den här känslan kan variera från person till person. Blev positivt överraskad då jag ställt in mig på det värsta, trodde någon skulle dra en skalpell genom huden, men det kändes knappt. Axlarna sjönk några centimeter så fort Gissell påbörjade behandlingen. Själva rispandet går fort – och bägge ögonbrynen tog runt 10 minuter att göra. Tiden varierar såklart beroende på hur många nya spår som måste göras.

 

 

När första rundan är avklarad får man ett par välbehövliga droppar bedövning som verkar meddetsamma. Därefter går man igenom bryn för bryn ett varv till och rispar ytterligare en gång till i samma spår som precis gjorts. Tack vare bedövningen känner du ingenting andra rundan. Gissell följer den naturliga stråriktningen (om strån finns) och färgen matchas med din naturliga färg på stråna.

3D Pimentering Gnails Phi Brows-10

 

När själva behandlingen är färdig fylls brynen med pigmentering som ska verka som en mask i 10 minuter.

 

And Voila! Så här ser det ut direkt efter, men viktigt att komma ihåg är att detta inte är slutresultatet. Brynen upplevs som mörka och markanta första 5-7 dagarna, därefter släpper 40-50 % av färgen. Efter behandlingen måste man smörja in brynen varje timme första dagen, därefter två gånger per dag och undvika vatten i en vecka för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Efter en vecka har det läkt på ytan, men det är först efter en månad som du kan se slutresultatet – och då vid behov görs en påfyllning av förlorat pigment.

RELATED
Reactions

 • […] testade 3D pigmentering hos Gissell på Gnails för Her Hours räkning. Läs artikeln om ni vill läsa om 3D behandlingen […]

  Reply
 • Men alltså… vad tyckte DU om detta då..!? Nöjd? Hur känns det nu några mån efter?? När behövs ev påfyllning framöver?

  Reply
 • Hej Karin!

  Jag är fortfarande otroligt nöjd med resultatet! Positivt överraskad över hela behandlingen. Det håller upp till ett år, lite beroende på hudtyp (fetare hy gör att pigmentet försvinner fortare). Jag kommer behöva göra en påfyllning i höst tror jag!
  Vänligen,
  Paulina

  Reply
 • Asså 😍😍😍Ska väl gumman inte duscha på en vecka nu

  Reply