Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Wedding

2019-02-28

7 vackra platser för ett bröllop utomlands

 

Planerar ni att gifta er utomlands men har inte hittat rätt plats än? Det finns oändligt många herrgårdar, slott och vackra hotell att gifta sig på runt om i Europa – Vi har listat sju platser som kan passa för den stora dagen.

 

 

Villa Trullo 

 

Villa Trullo ligger i området Puglia, längst ner i ”klacken” av Italien. Den här privatägda villan är byggd helt i sten och passar den som letar efter något lite annorlunda för sin stora dag. Villan är totalt 120 kvadratmeter och har fyra stora sovrum inredda i modern elegans med vackra italienska detaljer.

 

Villa Trullo

 

Castello Villa Torre

 

 

Har du alltid drömt om ett riktigt slottsbröllop? Vackra Castello Villa Torre från 1100-talet är beläget mitt i Toscana och ägs idag av en italiensk familj. Slottet går att hyra för privata evenemang så som bröllop, fester eller konferenser och tar emot ett stort antal gäster.

 

Castello Villa Torre.com

 

Hotel Villa Arcadio

 

 

Det här familjeägda boutiquehotellet ligger beläget högt upp på kullen i staden Salò. Här bor man omringad av olivlundar,  fruktträdgårdar och får dessutom en fantastisk utsikt över Gardasjön. Villan går att hyra för bröllop och har plats för 40 övernattande gäster och upp till 120 personer för lunch och middag i trädgården.

 

Villa Arcadio

 

Villa Veneziano

 

Villa Veneziano är belägen i byn Perigiali på den grekiska ön Lefkas. Villan erbjuder en fantastisk panoramautsikt över havet från första parkett och en 2 000 kvadratmeter stor trädgård men gott om plats för fester och middagar. Villan består av fem lyxiga sviter med plats för upp till övernattande 12 gäster.

 

Villa Veneziano

 

Château de Montfort

 

Det här fantastiska renässansslott ligger bara en kort bilresa från Nice flygplats och har plats för 150 bröllopsgäster. Slottet ligger beläget i en stor park och omringat av vackra fontäner, citronträd och dammar. På slottet finns bara 12 rum men i närheten finns det gott om bostadsmöjligheter för fler gäster.

 

Château de Montfort.com

 

Château De Jaques

 

Chateau De Jaques ligger i distriktet Champagne och är en otroligt vacker villa från 1700-talet, omringad av vackra trädgårdar och skogsmarker med sitt eget privata kapell i närheten. Från villan är det gångavstånd till flera byar och restauranger och  med tåget kan du dessutom ta dig till Paris på under två timmar. Villan har plats för upp till 32 övernattande gäster.

 

Casa La Siesta

 

 

Casa La Siesta ligger ca 10 km från Costa de la Luz och med bara 20 minuters bilväg från Cádiz, som är Europas äldsta stad. Casa La Siesta har endast sju större rum men gott om plats för upp till 150 bröllopsgäster. Runt om den stora trädgården finns oliv- och apelsinträd, ett vackert utomhuskök och två stora poolområden med plats för drinkar och barbecue. Bara fem minuters bilväg bort når man flera vackra spanska byar.

Casa La Siesta.com

RELATED
Reactions

  • Villa Trullo var helt klart en av mina favoriter på listan. Dock var där många fina alternativ.

    Reply
  • Villa Trullo är verkligen vackert. Finns så många fina platser för ett bröllop utomlands!

    Reply