Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Wedding

2019-10-09

Är du bjuden på vinterbröllop och vet inte hur du ska klä dig? Här är några tips!

 

Under sommaren är det enkelt att vara bröllopsgäst. Det löser sig med en blommig och färgglad klänning och förhoppningsvis en riktigt bra solbränna. Men har du nu blivit inbjuden till ett vinterbröllop och står frågande till hur du ska tänka kring val av klädsel? Få inte panik. Jag har samlat ett par tips för att hjälpa dig på vägen. Det bästa är att du antagligen redan äger en del av plaggen hemma så du inte behöver gå och köpa en helt ny outfit.

 

Men vad tar man då på sig när det börjar bli kyligare ute och du fortfarande vill vara festlig? Material som sammet och siden är riktiga partyhöjare och får vilken klänning som helst att se extra lyxig ut. Sammet som är ett lite tjockare och tyngre tyg gör att det passar perfekt för ett vinterbröllop.

 

En jumpsuit är alltid ett safe card att ha i garderoben. Det är inte bara smickrande och elegant med jumpsuits utan de kommer förmodligen komma till användning vid många tillfällen genom livet. Är du mer inne på kostym? För att undvika business-looken välj en kostym i en stark färg. Och för extra festliga känslor, satsa på glitter, paljetter eller metallisk finish.

 

Långärmade klänningar är din vän! Och kanske har du redan någon hängandes i garderoben som fungerar utmärkt för ett kyligare bröllop. Eller är du ändå på jakt efter en ny? Här är 11 riktigt bra köp! 

It’s all in the details. När temperaturen sjunker och det vankas fest får man lägga krutet på detaljerna. Är du rädd att din långa vinterkappa ska täcka hela klänningen? Satsa på en kortare modell, eller en något tunnare jacka som lätt går att slänga upp över axlarna. Själv hade jag nog valt en diskret färg på klänning och istället adderat en statement-jacka. En färgglad fuskpäls eller en jacka med iögonfallande detaljer.

 

I skoväg då? Sandaletter med öppen tå kan bli problem när det är kallt så matcha din klänning med stängda pumps eller stövlar för att hålla värmen. Den långa klänningen ihop med höga stövlar är en perfekt kombination för kyligare dagar. Till sist, glöm inte smycken, spännen, hårband!

RELATED
Reactions