Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-03-17

10 minuters hudvårdsrutin med Sania Claus Demina

 

Morgon:

Älskar att börja dagen med Dermalogicas Stress Positive Eye Lift som jag masserar runt ögonen med den lilla metallframdelen som ger en kylande känsla, reducerar svullnad och återfuktar. Jag masserar hela vägen upp till tinningen för att få igång blodcirkulationen. Fortsätter med Biolumin-C serum (magi) efterföljt av massa fukt, just nu en mix av Active Moist, Skin Smoothing Cream och Solar Defence Booster SPF50, även dessa från Dermalogica. Varit stort Dermalogica-fan hela mitt liv. Använder även gärna LIFE- och CAPTURE TOTALE-serierna från Dior. Några dagar i veckan använder jag min läppskrubb från Dior.

 

Under dagen: 

Hmm, inte mycket alls. Smörjer i bästa fall händerna och sprayar på med face mist. I alla fall de dagar jag sitter länge vid datorn. Under sommaren är jag dock flitig med hög solskyddsfaktor.

 

Kvällen: 

Minns inte en enda kväll senaste åren då jag inte tvättat av mig innan läggdags och min rengöring går alltid i tre steg. Först ska översta lagret makeup/smuts bort och där växlar jag mellan Precleanse Balm från Dermalogica (en oljebaserad förtvätt i form av en pasta som blir till olja när man masserar in den, hög SPA-faktor pga doften + otroligt härlig mot huden), Bioderma Sensibio H2O på en pad eller makeup wipes, gärna de med kokosolja från RMS. Sedan tvättar jag rent med Special Cleansing Gel från Dermalogica (använt den sedan jag var 13 år haha, älskar den med pump med, så bekvämt!). Avslutar med att dubbelkolla att all make är borta, då använder jag samma rengöring som i första steget. Återfuktar precis som på morgonen med ögonkräm, serum och massa fukt! Tar även på Elizabeth Ardens Eight Hour Cream stick på läpparna.

 

Övriga rutiner:

Ansiktsmask titt som tätt, gärna jätteåterfuktande. Undviker syror. Ansiktsbehandling är kanske det skönaste som finns, dock även där fokus på rengöring och fukt, inga syror eller sånt som gör ont. Exfolierar försiktigt 2-3 gånger i veckan. Har två favoriter just nu: Apple Smoothie Peeling Gel från Mizon (sjukt skonsam) och Daily Superfoliant från Dermalogica. Båda väldigt roliga att använda. Äpple-peelingen är en gel man tar ett tunt lager av i ansiktet likt en mask, väntar två minuter innan man börjar massera ansiktet för att de döda hudcellerna ska trilla av. Huden blir verkligen så fin efter. Den från Dermalogica kommer som ett grått pulver som i kontakt med vatten blir till en exfolierande lera. Jag byter även örngott ofta – spelar liksom ingen roll hur mycket man rengör om örngottet är ofräscht, vilket det blir snabbare än man kanske vill inse. Tips!

Sania är i uppstarten av egna skovarumärket sania d’mina
och jobbar med sina sociala kanaler. Följ henne på Instagram här.

RELATED
Reactions