Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Beauty

2019-03-23

Den stora läppstiftsguiden

 

Vi på Her Hour har sökt svaret på den viktiga frågan alla ställt sig – vilket rött läppstift är egentligen det bästa? Vilket läppstift klarar sig igenom en hel middag, drinkarna och kanske även kvart i tre-hånglet på krogen? Vi har testat läppstift efter läppstift och har äntligen svaret! Vi har kommit fram till tre favoriter vardera som vi bedömt utifrån färg, konsistens och hur den är att applicera. Varsågod – här är de bästa röda läppstiften!

Petras favoriter:

 

YSL, Rouge Pur Couture the Slim – Det här läppstiftet har vunnit alla beautytester senaste åren och jag förstår varför! Det är otroligt enkelt att applicera och har en spetsig form vilket gör att det känns som att dra en läppenna och hjälper dig att få en fin kontur runt läppen. Jag tycker även om när färgen drar lite åt det orangea hållet som just den här gör!

 

Bourjois, Rubi’s Cute 08 – Läppstiftet jag får absolut flest frågor om, och det här är ett riktigt budgetkap som sitter hela kvällen kan jag lova. Jag använder det flera gånger i veckan och kan garantera att jag provat mig igenom det mesta med detta läppstift på mina läppar. Det ger en lite mer matt finish och sitter på plats utan att glida runt eller fastna på tänderna. Kan också skvallra om att det är ett riktigt hångel-säkert läppstift! 😉

 

Sephora Rouge Shine,  SH03 Party Queen – Det är läppstiftet är lite mer orange i tonen och ger ett fint lyster då det är lite glansigare och mjukare. Även detta sitter som en smäck på och behövs inte fyllas på efter några drinkar!

 

 

Uchennas favoriter:

 

By Terry, My Red – Väldigt lätt att applicera för att den har en läppglansapplikator. Konsistensen är krämig när man tar på den och torkar sedan in och blir matt. Ett tips med matt läppglans är att om färgen blir för blek duttar man på transparent puder och applicerar sedan ett till lager med läppstift så sitter det som berget.

 

YSL, 16 Rouge Roxane – En klassisk röd färg som sitter hela dagen och har lite glans i sig vilket ger en fin lyster på läpparna.

 

Anastasia, Rosewood –  Den sista färgen jag valt tycker de andra i gänget var lite fusk för att den låg på gränsen mellan brun och röd. Rött läppstift är i allmänhet inte riktigt min favorit så jag drog mig på en gång till de mer bruna tonerna. Detta var min favoritfärg av alla då den passade min vardags-look mest!

Paulina favoriter:

 

NARS, Deep burgundy – En av mina favoriter blev det här från NARS som känns lite som en hybrid mellan läppglans och stift. Jag tycker det är enklare att applicera med pensel när man är på språng eller behöver fylla på färgen mitt på dansgolvet, det känns lättare att undvika olyckor! Färgen är ganska mörk och semi-matt finish som inte riskerar att torka ut läpparna.

 

MAC, Ruby Woo – Ett riktigt budgetkap som jag alltid har liggandes i väskan för nödlägen. Den här är läppstiftet som brukar åka på om jag går direkt från kontoret på en middag!

 

Guerlain, 347 Zesty Orange – Yes det här läppstiftet är långt ifrån ett fynd prismässigt men smakar det så kostar det som man brukar säga. Det här läppstiftet är faktiskt snott ur min mammas necessär för flera år sedan och är nog det läppstift som hängt med mig längst tid. Just den här nyansen drar lite åt det orangea hållet och är min “sommarfärg” som jag nästan bara använder under sommaren. Sitter som en smäck och är återfuktande för läpparna trots att det är ganska matt!

 

 

RELATED
Reactions

  • […] För några veckor sedan tog jag och Her Hour redaktionen reda på det alla undrar – vilket rött läppstift på marknaden klarar sig igenom en hel middag, drinkarna och kanske även kvart i tre-hånglet på krogen? Vi har kom fram till tre favoriter vardera som vi bedömde utifrån färg, konsistens och hur den är att applicera. Artikeln hittar ni här! […]

    Reply
  • […] För några veckor sedan tog jag och Her Hour redaktionen reda på det alla undrar – vilket rött läppstift på marknaden klarar sig igenom en hel middag, drinkarna och kanske även kvart i tre-hånglet på krogen? Vi har kom fram till tre favoriter vardera som vi bedömde utifrån färg, konsistens och hur den är att applicera. Artikeln hittar ni här! […]

    Reply