Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-04-24

Hemligheterna du vill veta för att slippa mörka ringar och svullnader runt ögonen

 

Vi har alla varit där – en för sen kväll och ett uppvaknande med chockartat mörka och svullna ögon. Vare sig vi pratar om några avsnitt för mycket utav favoritserien, eller en lite för sen middag så brukar ögonen överraska oss på samma härliga sätt morgonen därpå. Tyvärr så kan mörka och svullna ögonlock ge en omedelbar verkan på ditt utseende. Det får dig att se trött och sliten ut även om så kanske inte är fallet. Så se till att tackla ögonproblemen och gå till botten med hur de uppkommer, och några enkla tips för att bota dem! Fortsätt scrolla för våra bästa tips och trix! 

 

Foto: Courtney Trop

 

Först ut vad gäller både uppkomst av mörka ringar är givetvis sömnen. Äventyra inte mängden sömn, då finns det stor risk att du vaknar upp med mörka ringar under ögonen. Se till att få din skönhetssömn på 7-9 timmar. Sömnen sänker våra nivåer av kortison i kroppen, vilket är viktigt för att inte skada vår hud. Får du en god natts sömn så återspeglas det, på gott och ont, i huden runt dina ögon. För att ge huden ytterligare hjälp på vägen så kan du ta hjälp utav graviditeten! Utnyttja din tid till sömn, och se till att sova på rygg. Sover du på mage är risken större att du vaknar upp med trötta ögon. Se även till att låta huvudet komma upp en bit på kudden. Att ha huvudet placerat högt hjälper till att förhindra uppkomsten av mörka ringar.

Foto: Leyglow

 

Det är inte bara utebliven sömn som påverkar hur våra ögon ser ut, även din kost drar sitt strå till stacken. Tyvärr verkar ögonens utseende vilja förstöra allt det roliga i livet. Det är nämligen så att om du äter mycket salt eller dricker alkohol bidrar det också till trötta ögon. Det är även viktigt att du får i dig tillräcklig med vatten. Vattnet får igång cirkulationen i kroppen och återfuktar. Så nästa gång du är upp sent, skippa chipsen och vinet och drick istället massa vatten – det ökar dina chanser att vakna upp med en fräsch look.

 

Foto: Vogue

 

Låt oss tänka att det är svårt att följa tipsen ovan, du vaknar upp och skadan redan är skedd! Då finns det som tur är några tips och trix du kan använda för att se så fräsch ut som möjligt. Ett både enkelt och effektivt tips är is, det kanske låter märkligt men detta prisvänliga och smidiga alternativ gör underverk.

 

Förbered is i frysen dagen innan eller lägg in en sked i kylen på morgonen. Lägg försiktigt skeden på ögonlocket och känn hur det lugnar de irriterade ögonen. Har du varit organiserad och förberett is så tar du ut isbiten och stryker den runt ögonlocket och dess svullna partier. Vill du ha extra effekt och strama till hela ansiktet så kan du göra som influencer Courtney Trop. Hon tar en isbit och stryker över hela ansiktet. Detta ger lyster, stramar åt, förminskar porer och ger ett fräscht resultat på bara någon minut.

 

Har du en känslig hud och tycker det känns för kallt mot huden går det lika bra att lägga isen i ett tunt tyg, gör samma procedur som ovan men i en något snällare variant. Är du ute efter något lite festligare än sömn och fruset vatten så hittar du flera grymma produkter i shopsnurran nedan!

RELATED
Reactions