Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-05-09

Färgstarka sminkningar jag längtar efter att prova

Foto: Nikki_Makeup

 

 

 

 

 

 

 

Våren är officiellt här och vi vill inget hellre än att få lite solkysst hy och rosigare kinder. Vi är sugna på att experimentera med färg och skapa en vårfräsch look med hjälp av smink. Här kommer tre tips på våriga sminkningar där färg ligger i fokus. 

 

 

 

Färgglad eyeliner

Gillar du eyeliner så är det här en sminktrend du borde haka på! Den färgade eyelinern har gjort comeback och är hetare än någonsin. Applicera en lekfull, något spetsig eyeliner i globlinjen och var redo för kvällen på nolltid. Satsar du på en look likt denna bör du hålla resten av ansiktet neutralt. Låt ögat vara i fokus och lägg tiden på att få till eyelinern istället för att lägga mycket bassmink.

 

För att inte resten av ansiktet ska blekna i jämförelse med ögonen rekommenderar jag att lägga på lite rouge och läppglans. Tänk fortfarande minimalistiskt för resten av ansiktet, men en diskret rosa färg på både kinder och läppar gör sitt för helheten.

Neutralt skimrande

I en look likt denna har man sminkat med ett konsekvent färgtema i hela ansiktet. Det kan låta överväldigande, men få inte panik – det är enkla steg att följa.

 

Till ögonen bör du införskaffa en aprikosfärgad och en ljusrosa ögonskugga. Därefter är det blandning, fluffig borste och stora runda rörelser som gäller. Jobba in skuggorna för att få till det perfekta sotade resultatet. Ta samma färgblandning på en snedskuren borste längst med övre och nedre fransraden, avsluta sedan med att lägga highlighter i ögonvrån. Se till att böja ögonfransarna ordentligt och använd en bra mascara.

 

Kinder och läppar går i samma ton, och här snålar vi inte på highlighter. På kinderna föredrar jag att lägga en krämig highlighter för att få det bästa resultatet. Applicera även en rouge i krämform så du kan använda den på läpparna också, detta ger ett komplett helhetsintryck!

 

 

 

Foto: Nikki_Makeup

Foto: Harling Ross

Sprudlande färgglatt

Det finns inget bättre sätt att illustrera en somrig sminkning på än detta. Jag vill ha den här stilen och färgskalan i ansiktet på varje sommarfest framöver. Förutom att sminkningen är ruskigt snygg så finns det ytterligare en fördel, den är busenkel!

 

Blanda skimrig orange och aprikos ögonskugga med en stor borste över hela ögonlocket. Applicera sedan lite varm guldfärgad skugga i mitten av ögonlocket för att skapa en highlight effekt. Därefter blandar du samma färger på en mindre, snedskuren borste som du applicerar lite hårdare längst med fransraden både uppe och nere.

 

Avsluta med mascara, en neutral rouge och ditt favoritläppstift. Så lite jobb har aldrig sett såhär proffsigt ut förut!

RELATED
Reactions