Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-06-12

De här sminkprodukterna passar perfekt till solsemestern

Vi har scoutat marknaden på sminkprodukterna att packa ner i necessären för att lyckas med lite extra glow på stranden. Det finns smink som innehåller hög spf och går bra att använda i solens starka strålar utan att din hy tar skada. Vi har listat våra favoriter här nedan!

 

BAS

När du ska lägga en bassminkning för att spendera dagen tillbakalutad i solstolen applicerar du alltid solskyddsfaktor först, oavsett vad! Personligen gillar jag Paula´s Choices som ger en matt finish och är kladdfri. För att få en jämnare hudton och släta ut porerna brukar jag använda en primer. Då gillar jag Coolas som är både vattenresistent och innehåller solskyddsfaktor – perfekt för stranden med andra ord! Efter primer brukar jag vara nöjd, men vill du ha något mer täckande och färg i ansiktet så rekommenderar jag att använda en BB-cream. Min favorit kommer från Bare Minerals, den ger en naturlig look och funkar bra på huden även under en heldag på stranden.

 

ÖGON

När det kommer till ögonen på stranden tycker jag att man kommer långt med en vattenfast mascara och likaså något vattenfast att markera brynen med. För välseparerade, långa fransar väljer jag High Impact Waterproof Mascara från Clinique. För att få ögonbrynen både markerade och fixerade väljer jag på NYX Eyebrow Gel som även den är vattenfast. Vill man stråla ännu starkare på stranden är mitt bästa tips att applicera NYX Waterproof Eyeshadow Primer. Då kan du använda din favoritögonskugga även på stranden!

 

Foton: Issuu & Glossier

LÄPPAR

Återfuktade och lätt nyanserade läppar är enligt mig det snyggaste sminket du kan bära på stranden. Håll det enkelt och välj ett nyanserat läppbalm från Oh Yeahh. Det ger både ett snyggt skimmer, färg och rör sig inte ur fläcken i vattnet. Balmet innehåller dessutom solskyddsfaktor så du kan spendera långa dagar i gassande solsken utan att oroa dig för att bränna läpparna!

 

RELATED
Reactions