Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Life

2019-08-27

6 serier du INTE vill missa i höst!

 

 

Fartblinda

Foto: C More

 

Fartblinda är en ny orginalserie på C More som är baserad på Carolina Neuraths bok med samma namn. Boken hämtar inspiration från verkligheten och krisen för den svenska HQ-banken 2010. Handlingen i Fartblinda kretsar kring den unge ekonomijournalisten Bea Farkas (Julia Ragnarsson) och hennes hemliga affär med ST-bankens VD Peder Rooth (Matias Varela). Farkas får ett anonymt tips om att banken inte går som bra som den ger sken av och bestämmer sig för att börja undersöka saken. Hennes avslöjanden leder till konsekvenser för både hennes själv, banken och hennes relation med Peder.

 

Finns att se på C More och börjar sändas på TV4 den 2 september. 

 

 

Grand Hotel 

Foto: Tv-serier.nu

 

Ett spanskt kriminaldrama som utspelar sig under tidigt 1900-tal på ett vackert lyxhotell. Serien handlar om Julio, som genom falsk identitet åker till Grand Hotel för att ta jobb som kypare, men hans avsikter är djupare än så. Han försöker ta reda på vad som hänt hans syster som tidigare jobbat där och nu är spårlöst försvunnen. Vi får följa med under familjehemligheter, svek, intriger, utpressningar och ledtrådar som hela tiden för Julio ett steg närmre sin syster. På vägen blir Julio dessutom förälskad i hotelldirektörens vackra fästmö, som besvarar kärleken, trots mycket att förlora.

 

Finns att se på Netflix

 

Heder

Foto: Press.nentgroup.se

 

Heder är en thrillerserie på Viaplay som har premiär i slutet av augusti. I serien kommer vi att få följa med fyra kvinnor på advokatbyrån Heder som försöker navigera sig fram i en bransch där kvinnliga brottsoffer bortprioriteras. Att de dessutom har en dödlig hemlighet i bagaget gör det nästintill omöjligt. Huvudkaraktärerna spelas av Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius.

 

Premiär 30 augusti på Viaplay

 

Himmelsdalen

Foto: Tv4 play

 

I denna svenska psykologiska thriller får man följa de två enäggstvillingarna Siri och Helena. Systrarna separerades som barn med anledning av att vara för olika. Åren går och Helena lever ett alldagligt liv men får plötsligt en inbjudan att hälsa på sin syster Siri som befinner sig på en drömlik resort i Alperna. Denna resort visar sig vara allt annat än drömlik och redan dagen efter att systrarnas återförenats är Siri försvunnen. Helena har fått ta Siris plats på resorten – och inser att resorten är en klinik där man forskar och experimenterar på psykopater. Alla på plats tror att Helena är sin elaka och manipulativa syster Siri, vilket leder till förödande konsekvenser för Helena.

 

Finns att se på C More

 

La Casa de Papel

Foto: Forbes.com

 

La Casa de Papel skildrar en noga uttänkt kupp mot det spanska myntverket. Hjärnan bakom kuppen är en mycket klok professor som har lyckats sätta ihop både en kompatibel grupp kriminella, och lappat ihop en perfekt plan. Man får följa gänget genom motgångar och medgångar, och man får även följa deras motståndaren – en kvinnlig polisdetektiv. Serien tar en minst sagt oanad vändning när polisdetektiven Raquel inleder en romans med högsta hönset i det kriminella gänget. Raquel är till en början omedveten om professorns kriminella historik, men inser sedan att hon är närmare det kriminella gänget än vad hon tidigare har trott.

 

Finns att se på Netflix

 

Girlboss

Foto: Netflix

 

I den amerikanska serien Girlboss får man följa den säregna och minst sagt panka huvudpersonen Sophia. Sophia misslyckas oräkneligt många gånger att förlora sitt jobb och är en oförstådd och envis person. Mitt i ännu en katastrof utav ett humoristiskt sätt att förlora ännu ett jobb på så börjar Sophia köpa second hand kläder och sälja online. Detta blir tillslut en stor succé och man får följa Sophia längst den krokiga väg hon kommer att vandra i både sitt företagande och i sitt privatliv. Girlboss är baserad på historien om hur Sophia Amoruso en gång startade klädmärket Nasty Gal.

 

Finns att se på Netflix

 

 

 

 

 

RELATED
Reactions