Search among our articles

Words by Linda Persson

Travel

2019-08-31

24 timmars resedagbok från Agios Nikolaos

 

Efter en vecka i den Grekiska kuststaden Agios Nikolaos är jag tillbaka i Stockholm och redo att ta mig an vardagen igen. Medans minnet utav semestern ännu är färskt vill jag såklart dela med mig utav mina bästa tips ifrån denna genuina stad, därför delar jag med mig utav 24-timmars grekisk havsbris i textform till er som är nyfikna på staden. Häng med!

 

 

Att packa

 

 

Det som går att packas ner i en resväska – det ska packas ner i en resväska! Jag packar därför hellre för mycket än för lite och det verkar som att jag anstränger mig hårt för att ständigt få betala för extravikt, och för att bara använda hälften av allt jag har packat med mig på semestern. Det jag verkligen använder i min packning är klänningar (helst med mycket volym i armarna) och shorts kombinerat med olika toppar. När jag formulerar detta inser jag att det är alla kjolar som jag borde utesluta nästa gång jag packar, för dom ligger mest som utfyllnad i väskan.

 

 

Mina favoritskor denna sommaren har tveklöst varit de lågklackade sandalerna med smala band. De vita från bilderna är ett par favoriter ifrån Zara som jag har burit mer ofta än sällan på denna semestern. Jag gillar att bryta av de gulliga klänningarna mot något lite hårdare då och då, och vad passar då bättre än ett par långa skinnshorts ifrån Arket? I min resväska hittar man även mycket basplagg som går att kombinera till både klänning och byxor och dem gör det alltid superenkelt för mig när klädkrisen infinner sig.

 

 

Denna resans badmode har främst bestått utav Totême, vilket har lett till en smärre ekonomisk kris men också till extrem materiell lycka. Precis innan jag åkte hittade jag även ett för mig nytt märke, Ace & Tate som gör denna säsongens snyggaste solglasögon. De rundade bruna åkte med mig på semester och de har legat stadigt på min nästipp från morgon till kväll.

 

 

Att bo

För att komma så nära stranden som möjligt så är det hotell som gäller i Agios Nikolaos. Det är såpass varmt i staden så både havsbrisen och enkelheten att gå och bada är en nödvändighet. Är man precis som jag en riktig frukostmänniska så är en bred frukostbuffe så nära himmelen man kan komma – vilket man får på de flesta hotellen runt om i Grekland. På hotell Ofog To Lo får man både god frukost, havsutsikt från rummet och superfina rum. Jag kan varmt rekommendera detta hotellet om det är ett bekvämt och genuint boende du vill åt. På Hotellets nedersta våning finns även en restaurang som serverar magisk grekisk mat.

 

 

Att se & göra

Som de flesta redan vet så har Grekland fantastiskt många fina öar, så något man definitivt borde göra är att ta en båttaxi över till de närmsta öarna eller hyra en båt över dagen. Det finns charmiga stränder med färgglada parasoller på vilken ö du än väljer – men vill du vara kulturell så ska du sätta siktet mot Spinalonga.

 

 

 

Vill du dricka goda drinkar och surra lite med lokalbor på Agios Nikolaos så är ett perfekt ställe för en kvällsdrink Bara Mar som ligger precis i utkanten av centrum. Här kan man både äta och dricka allt man önskar och timmarna bokstavligen flyger förbi på denna restaurangen.

 

 

 

Att äta

Eftersom Aghios Nikolaos är en kuststad så är fisk och skaldjur en självklarhet. Många i staden livnär sig på just fiske vilket gör att fisken alltid är färsk och smakar ljuvligt! Vill man äta något annat så rekommenderar jag att äta något ifrån den grekiska matkulturen. Grekisk sallad, moussaka, gyros och oliver i mängder är alltså ett måste.

 

 

Hotell? Jag vill rekommendera både Elounda Ilion Hotel Bungalows & Ofog To Lo

Att se? Alla närliggande öar och undangömda stränder

Lunch? Ofog To Lo eller La Strada

Strand? Almyros Beach & Votsalo Beach

Middag? Restaurang Chez Georges har den bästa maten jag någonsin ätit

Cocktail? Bara Mar eller beställ en vid din solstol på stranden

Dans? Ammoudi Club

 

 

RELATED
Reactions