Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2019-12-26

Maxa glowet innan nyår – några knep från någon som verkligen hudvård

 

Förra veckan var jag och gjorde en ansiktsbehandling hos Exuviance. När jag var yngre och fortfarande bodde hemma brukade jag och min mamma ge varandra en ansiktsbehandling i julklapp som vi sedan gick och gjorde ihop, en mycket uppskattad tradition.

 

Så när ett av mina favoritmärken när det kommer till hudvård bjöd in mig för en uppiggande och återfuktande ansiktsbehandling inför julen var jag snabb att tacka ja. Jag tog därför tillfället i akt att fråga om deras absolut bästa knep för att få till det där extra glowet inför nyår (utan att behöva gå på en ansiktsbehandling).

 

 

De flesta av oss vet redan att genom att dricka mycket vatten, motionera regelbundet, få tillräckligt med sömn och låta bli rökning och stress gör vi något bra för vår hy och hjälper den en bra bit på vägen. Men för att få några extra insidertips såhär innan nyår bad jag Nasrin, hudvårdsterapeut hos Exuviance, lista ytterligare ett par punkter att tänka på för att få ut så mycket som möjligt av sin hudvård och lyckas med ett riktigt bra glow.

 

● Låt oss börja med det viktigaste! Ansiktsrengöring och ansiktsvatten är a och o varje kväll för att verkligen få bort all smuts, balansera ph-värdet och återfukta på djupet. Det är också viktigt att göra din hudvårdsrutin varje kväll för att uppnå bästa resultat. Har du bestämt dig för fyra steg varje kväll, gör då dessa steg ALLTID!

 

● Har du lite torrare hy kan du skippa ansiktsvatten på morgonen och bara skölja ansiktet i ljummet vatten. Applicera sedan  serum och dagkräm med SPF i! Det är väldigt viktigt att alltid skydda ansiktet trots att det inte är sommar eller enormt solljus.

 

● Använd ett bra serum före din dag- och nattkräm. Serum återfuktar på djupet och ger lyster!

 

● Boosta din hy med en peeling en gång i veckan för att ta bort döda hudceller och få en naturlig och fin lyster. Kom ihåg att välja en peeling som är anpassad för just din hudtyp.

 

● Är du ute efter en quick fix? (Och vem är inte det inför nyår?). Lägg en mask dagen innan för att bäst få till naturlig lyster. Bionic Oxygen Facial från Exuviance är en riktigt boost för huden som du kan lägga samma dag!

 

● Ät valnötter och mörk choklad. Det innehåller mycket antioxidant och enzymer, dessutom innehåller valnötter mycket zink som vi också behöver få i oss!

 

● Ha alltid en fuktspray som toner i väskan som du kan spraya under dagen för att återfukta huden och behålla smink bättre.

 

● Skippa produkter med alkohol i, det torkar ut huden!

 

● Använd en återfuktande nattmask som du sover med en gång i veckan. Du kommer snabbt märka skillnad!

 

RELATED
Reactions