Search among our articles

Words by Uchenna Okolo

Beauty

2019-12-29

6 enkla sminktrender att prova just nu!

STRASS

En ögonsminkning i strass är en perfekt look för dig som vill göra ett statement och dra till dig all strålkastarljus på nyårsnatten. Denna ögonsminkning gör sig bäst i kombination med en subtil bas som går i naturliga toner.

 

Foto, Adwoa Aboah.

GRAFISK EYELINER

Nyårsnattens coolaste sminkning går till dig som ger sig på den grafiska eyelinern -ännu fler stilpoäng får du om du vågar dig på en eyeliner i färg. Sminkningen är även väldigt tidseffektiv då den endast kräver en snygg bas och därefter drar du bara eyelinern längs fransraden och in under ögobrynet. Voilá!

 

Foto, Pinterest.

SKIMMER

En trend som sipprade fram under året är skimret som förflyttades från utkanten av ögat in till ögonvrån. Helst av allt väljer du en holografisk ögonskugga som appliceras närmast ögonvrån och låter resterande ögonlock går i neutrala toner.

 

Foto, Gigi Hadid.

GLITTER

Om det är någon kväll på året du ska våga dig på glittersminkningen är det givetvis på nyårsafton. En look som sällan går fel och är förvånansvärt lätt att applicera med hjälp av glitterprimer. Årets stora trend är att vara sparsam med glittret -dutta alltså på ett skirt lager på ögonlocket och avsluta med lösogonfransar.

 

Foto, Marie Jedig.

 

 

SOTADE ÖGON

De sotade ögonen hör festligheter till och kommer denna säsong i en mer diskret utformning. Strunta i ögonskuggan helt och dundra istället på med kajal längs fransraden på över -och undersidan av ögat. Avsluta med att sota linjerna med en ögonskuggsborste för att få till en disig skugga.

 

Foto, Hedda Stiernstedt.

TON I TON

Glöm alla dassiga regler som motsäger dig att använda en maxad ögonskugga och en djärv läpp i samma sminkning -anamma istället mottot more is more. För att hålla en röd tråd är det snyggt att använda sig av liknande toner på båda öga och läpp för att bibehålla symmetri samtidigt som du låter sminkningen ta plats.

 

Foto, Pinterest.
RELATED
Reactions