Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Beauty

2020-01-08

Håll håret återfuktat under vintern – 16 produkter som gör jobbet!

 

Precis som vi anpassar vår hudvård efter säsong och väder bör vi också anpassa vår hårvård. Jag har inte varit särskilt noggrann tidigare, trots att jag märker att mitt hår blir mer uttorkat och frissigt under vintern. Beroende på årstid bör vi byta ut vårt schampo, balsam och masker, ibland även stylingmedel. Under de kallare månaderna behöver håret mer fukt, reparation, oljor och serum och precis som din hud kan även håret dra nytta av en nattmask som reparerar håret under natten.

 

Olika hårtyper reagerar också olika beroende på väder och säsong. Jag upplever exempelvis att mitt hår blir mer torrt och frissigt under vintern och att luftfuktigheten under sommaren gör mitt hår lenare och mjukare. Jag brukade dessutom föna håret direkt efter duschen och varmt vatten och luft torkar som bekant ut håret. Ganska nyligen tipsade min frisör mig om att byta ut min fön mot en varmluftsborste istället, jag trodde först inte på det men efter att ha använt en varmluftsborste istället för hårfön senaste månaderna har jag märkt extremt stor skillnad. Jag låter nu håret självtorka till ca 70 % och använder sedan en varmluftsborste för att torka och forma det sista. Mycket skonsammare och bättre för mitt hår!

 

Det finns så klart också en hel del produkter som kan vara till hjälp under svårare hårtider. Jag har listat några produkter som jag redan har testat, vill testa eller bara hört väldigt gott om. Fortsätt scrolla för att se hela listan!

 

Foto: Pinterest & Matilda Djerf

RELATED
Reactions