Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2020-02-12

Min stil: Emma Fridsell

 

Emma Fridsell är 21 år, bor i Stockholm och har förmodligen den mest lekfulla och kreativa garderob jag trillat över. Emmas sätt att leka med färg, form och mönster har gjort att vi ser henne flitigt under modeveckorna och på street style-scenen. Vi har pratat med henne om stil, vart hon gör sina bästa vintagefynd och ett ögonblick hon skulle vilja uppleva igen!

 

 

Hur skulle du beskriva din stil?

Min stil varierar från dag till dag. Inspirationen kan vara en 10 årig pojke i gamla London till en punker i New York likväl som en tant på Östermalm. Men mycket färg och form blir det nästan alltid.

 

Tre favorittidningar (online eller offline)?

Kanske inte räknas som en tidning men plattformen Manrepeller återkommer jag alltid till oavsett om det gäller poänglöst scrollande eller panikartade stunder av inspirations behov. Annars är the Gentlewoman och Purple Magazine, två magasin som jag alltid tycker mig ha råd med.

 

Berätta vad som ledde dig in i modeindustrin?

Modeintresserad har jag varit länge, min mammas skogarderob var min absoluta favoritplats i lägenheten hemma. Men mitt modeintresse som det ser ut idag började nog påriktigt i ettan på gymnasiet. Jag började på en högpresterande skola där det kändes som om det bästa inte var gott nog. Tjejerna i min klass var perfekta, de borstade håret under dagen, de bättrade på sminket mellan lektionerna och såklart bar de “rätt kläder från rätt märke”.

 

Jag kände mig däremot som ett nervöst vrak som knappt kunde hålla sig flytande. Jag insåg snabbt att jag aldrig skulle kunna leva upp till dessa standarder, jag grät i tre veckor men fick därefter nog. I min farmors garderob hittade jag knasiga kjolar och på Stadsmissionen hittade jag stickade tröjor från 60-talet som jag kombinerade med svart läppstift. Jag insåg att om jag inte kunde smälta in kunde jag lika gärna sticka ut och på det spåret är jag fortfarande. 

 

Ett ögonblick du skulle vilja uppleva igen?

Stunden jag fick hålla i min lillebror för första gången. Fjärilarna i magen har aldrig varit fler.

 

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?

Hedda Stiernstedt kanske, baserat på att det ständigt påpekas hur lika vi är.

Vart shoppar du helst vintage i Stockholm?

Old Touch, Lottas Vintage, Stadsmissionen Hornsgatan och Myrorna vid Fridhemsplan. 

 

Smycken du bär varje dag?

Smycken som kommer i första hand är sådana jag ärvt av min mamma och mormor. Jag har en kedja och en medaljong som jag sällan tar av mig. Sedan introducerad Maria Nilsdotter mig till konceptet “My armour” och tanken på att bära ringar som en rustning älskar jag än idag. Därför lämnar jag inte hemmet utan några ringar från henne, plus någon från Jane Koenig och en favorit från Ole Lynggaard. Annars är jag också riktigt svag för örhängen. Antal hål har jag snart tappat räkningen på men i dem sitter i varje fall varje dag örhängen från Glitter, Ennui, Maria Nilsdotter och CbyC.

Drömyrke som barn?

Skådepelare, helst då rollen som Hermonie i Harry Potter.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Människorna, jag älskar att få dricka oändliga mängder kaffe (med mycket havremjölk i) och bara få sitta och babbla med inspirerande personer.

 

Något i branschen som har förvånat/överraskat dig?

Hur stängd den kan vara lika många gånger som den kan vara öppen.

 

Vem är din stilförebild och varför?

Leandra Medine, hon har lärt mig att leka med kläder och vikten av att inte klä sig för någon annan än sig själv!

Favoritresmål du alltid återvänder till?

Alperna, att få pausa livet, åka skidor och rocka långkallingar i en vecka kan vara det viktigaste jag gör varje år.

 

Vart ser du dig själv om tio år?

På äventyr. Jag vill befinna mig på en plats där jag är lycklig men ständigt utmanad.

 

Din bästa ”go to”-look?

Har inte hittat någon än men go to plagget är en färgglad polo, det funkar under vad som helst.

 

Ett plagg du aldrig skulle göra dig av med?

Min jeansjacka med tillhörande Cruella de Vil-päls, låter kanske helt avskyvärd men tro mig, den kan stoppa trafik! 

Vem är den värsta gästen du haft i ditt hem och varför?

Har varit skonad från allt för otrevliga upplevelser men får väl dra till med min kompis hundvalp. Han råkade tugga sönder en dyr träpinne som tillhörde ett alldeles för dyrt skåp.

 

Om du skulle få bjuda in fyra personer, levande eller döda, vilka skulle det vara och vad skulle du bjuda på?

Iris Apfel, J.K Rowling, min mormor och Billie Eilish. Vad jag skulle bjuda på? Fem sorters tårtor och Champagne.

 

 

 

Vem: Emma Fridsell
Ålder: 21år
Gör: Jobbar som kreativ konsult, med Instagram och på Acne Studios flaggskepps butik
Familj: Mamma, Pappa, lillebror
Bor: På Kungsholmen i Stockholm

RELATED
Reactions