Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2020-04-22

& Other Stories släpper en hållbar sommarkollektion i samband med Earth Day

 

I dag, 22 april firar Earth Day 50 år och i samband med det lanserar & Other Stories en kapselkollektion med somriga plagg av hållbara material som ekologisk bomull, Tencel, Lyocell och EcoVero. Kollektionen består av romantiska klänningar och blusar i toner av vitt, blått och mintgrönt. Hör designern Caity Knox berätta om inspirationen bakom kollektionen och shoppa våra favoriter här nedan!

Q&A med Caity Knox, ready to wear-designer hos & Other Stories och baserad i LA:

 

Berätta om inspirationen bakom kollektionen

 

– När vi började med denna kollektion var det ”super bloom” i LA – så vi var verkligen omgiven av blommor överallt! Vi föreställde oss dessa klänningar på grönskade ängar och den här dagdrömmen inspirerade våra blommiga tryck.

 

– Jag och mitt team brinner för hållbarhet. För mig som designer har vi en unik möjlighet och skyldighet att hjälpa andra att göra mer medvetna val genom att göra mer hållbara val själva i designprocessen. Vi är glada över att kunna ta det hela vägen och dela detta med våra kunder och omgivning.

 

Vad behöver förändras för att det ska vara möjligt med en 100% hållbar garderob?

 

– Jag tror att en kombination av saker som hjälper oss alla att uppnå ett mer hållbart sätt att klä sig. I framtiden kommer vi att se mer av uthyrning, återförsäljning och byte, tillsammans med nya innovativa material, antingen återvunna eller från olika avfallsströmmar (VEGEA, Piñatex®).

 

Favoritplagg ur kollektionen?

 

– Det är så svårt att välja, jag designade den här kollektionen lite självisk för jag personligen vill bära allt! Men min favorit är den voluminösa vita klänningen med rufsen i nacken och stora puffärmar!

 

Q&A med Sara Jivenius, hållbarhetschef & Other Stories, arbetar i ateliern i Stockholm: 

 

Är sättet vi konsumerar och använder kläder viktigare än hur vi skapar dem?

 

– Alla delar är viktiga! Naturligtvis grundläggande faktorer som hur ett plagg produceras och i vilket material som bär huvuddelen av deras miljöpåverkan. Men ibland tenderar vi att glömma att hur vi behandlar plaggen i våra garderober också spelar en viktig roll. Genom att ta hand om dina plagg säkerställer du att de håller längre, vilket också minskar deras klimatpåverkan.

 

 

Är mer informerade kunder bättre kunder (när det gäller hållbarhet)?

 

– För oss är kunden den viktigaste faktorn. Som kund spelar du en mycket viktig del av vårt erbjudande. Att ifrågasätta branschen och kräva hållbara val är avgörande för att skapa förändringar. Men en bättre informerad kund är inte en bättre kund. Du behöver inte veta allt – det är vårt jobb att veta och sedan hjälpa till att vägleda och svara på eventuella frågor.

 

Planerar ni att utöka hållbarhetsprojektet ytterligare till fler kollektioner?

 

– Ja, det här är en pågående process och inte något som bara ägnas åt vissa kollektioner. År 2030 kommer alla våra material att återvinnas och tillverkas på ett mer hållbart sätt.

 

 

RELATED
Reactions