Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Fashion

2020-04-22

& Other Stories släpper en hållbar sommarkollektion i samband med Earth Day

 

I dag, 22 april firar Earth Day 50 år och i samband med det lanserar & Other Stories en kapselkollektion med somriga plagg av hållbara material som ekologisk bomull, Tencel, Lyocell och EcoVero. Kollektionen består av romantiska klänningar och blusar i toner av vitt, blått och mintgrönt. Hör designern Caity Knox berätta om inspirationen bakom kollektionen och shoppa våra favoriter här nedan!

Q&A med Caity Knox, ready to wear-designer hos & Other Stories och baserad i LA:

 

Berätta om inspirationen bakom kollektionen

 

– När vi började med denna kollektion var det ”super bloom” i LA – så vi var verkligen omgiven av blommor överallt! Vi föreställde oss dessa klänningar på grönskade ängar och den här dagdrömmen inspirerade våra blommiga tryck.

 

– Jag och mitt team brinner för hållbarhet. För mig som designer har vi en unik möjlighet och skyldighet att hjälpa andra att göra mer medvetna val genom att göra mer hållbara val själva i designprocessen. Vi är glada över att kunna ta det hela vägen och dela detta med våra kunder och omgivning.

 

Vad behöver förändras för att det ska vara möjligt med en 100% hållbar garderob?

 

– Jag tror att en kombination av saker som hjälper oss alla att uppnå ett mer hållbart sätt att klä sig. I framtiden kommer vi att se mer av uthyrning, återförsäljning och byte, tillsammans med nya innovativa material, antingen återvunna eller från olika avfallsströmmar (VEGEA, Piñatex®).

 

Favoritplagg ur kollektionen?

 

– Det är så svårt att välja, jag designade den här kollektionen lite självisk för jag personligen vill bära allt! Men min favorit är den voluminösa vita klänningen med rufsen i nacken och stora puffärmar!

 

Q&A med Sara Jivenius, hållbarhetschef & Other Stories, arbetar i ateliern i Stockholm: 

 

Är sättet vi konsumerar och använder kläder viktigare än hur vi skapar dem?

 

– Alla delar är viktiga! Naturligtvis grundläggande faktorer som hur ett plagg produceras och i vilket material som bär huvuddelen av deras miljöpåverkan. Men ibland tenderar vi att glömma att hur vi behandlar plaggen i våra garderober också spelar en viktig roll. Genom att ta hand om dina plagg säkerställer du att de håller längre, vilket också minskar deras klimatpåverkan.

 

 

Är mer informerade kunder bättre kunder (när det gäller hållbarhet)?

 

– För oss är kunden den viktigaste faktorn. Som kund spelar du en mycket viktig del av vårt erbjudande. Att ifrågasätta branschen och kräva hållbara val är avgörande för att skapa förändringar. Men en bättre informerad kund är inte en bättre kund. Du behöver inte veta allt – det är vårt jobb att veta och sedan hjälpa till att vägleda och svara på eventuella frågor.

 

Planerar ni att utöka hållbarhetsprojektet ytterligare till fler kollektioner?

 

– Ja, det här är en pågående process och inte något som bara ägnas åt vissa kollektioner. År 2030 kommer alla våra material att återvinnas och tillverkas på ett mer hållbart sätt.

 

 

RELATED
Reactions

 • J’ai déjà essayé de nombreuses ceintures post-partum, mais je n’en avais jamais trouvé une qui couvrait toute la longueur de mon torse. Surtout mon bas-ventre, ma zone “à problème”. J’ai toujours eu l’impression que d’autres formes de corps poussaient cette zone vers le bas. Très peu flatteur.
  La facilité de mise en place avec des instructions claires et le confort de le porter pendant des heures valent vraiment les 5 étoiles. Mais le plus gros avantage est le soutien du dos que je reçois pour le bas et le milieu du dos… cela vaut une étoile supplémentaire si je pouvais lui en donner une.

  Reply
 • pistolet de massage J’ai récemment eu l’occasion d’essayer un produit similaire dans la boutique Nike et cela m’a vraiment aidé à détendre mes muscles après l’entraînement. Je cours et m’entraîne plusieurs fois par semaine et j’allais me faire masser toutes les deux semaines pour aider mes muscles à récupérer. Avec le mouvement vers l’auto-isolement, j’ai cherché un produit pour faire du massage à domicile. Avec ce produit, j’ai pu accéder à presque toutes les parties de mon corps en utilisant ce pistolet de massage.

  Il a plusieurs vitesses. Il vous suffit d’activer le levier en bas, puis d’activer le bouton d’alimentation sur l’écran tactile. vous pouvez modifier la vitesse à l’aide des signes + et – sur l’écran tactile. c’est un pistolet de massage à 30 vitesses et la pression est assez relaxante pistolet de massage.

  Ce produit offre un soulagement instantané. Ne le faites pas trop et utilisez-le en combinaison avec un rouleau en mousse.

  Je regarde un pistolet de massage depuis près d’un an, lisant des critiques et regardant des vidéos de tubes. Ce pistolet spécifique a attiré mon attention principalement avec toutes les critiques positives. Tout d’abord, le prix est correct pour ce pistolet de massage et vous ne trouverez jamais une telle fourchette de prix avec son objectif. Hors de la boîte, il a des instructions simples à utiliser. Je l’ai chargé pendant 2 heures selon les instructions et j’ai les paramètres au niveau 4, j’utilise le pistolet depuis 4 jours maintenant et la durée de vie de la batterie est géniale. J’ai subi une chirurgie de la hanche il y a 2 ans et la douleur toujours présente dans mon dos (côté droit) ce pistolet de massage aide vraiment beaucoup. Super silencieux car j’ai comparé cet article avec mon pistolet de massage de collègues, plus léger et il se sent solide. La seule chose qui m’inquiète, c’est si nous pouvons remplacer la batterie car je ne sais pas combien de temps durera la batterie depuis sa recharge. Je vais envoyer un e-mail au fabricant pour voir si la batterie est remplaçable car j’aime vraiment cet article pistolet de massage.
  Dans l’ensemble, le prix est génial et si vous êtes à la recherche d’un outil solide et de qualité, ce pistolet est fait pour vous pistolet de massage …

  Reply