Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2018-10-09

Min stil: Thérèse Hellström

Thérèse Hellström är mode- och PR-tjejen som är lika färgstark i sin stil som sin personlighet. Hon delar sin tid mellan London, Stockholm och Köpenhamn och jobbar som PR-chef för danska varumärket 2NDDAY och moderedaktör på Daily Forni.

 

HEJ TESS! BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV
Vem jag är? En 25årig PR- & modetjej som bor i  Stockholm och London. På dagarna jobbar jag som PR manager för danska modemärket 2NDDAY, och på sidan av det som moderedaktör för Daily Forni och med diverse andra modeprojekt. Jag älskar kreativitet, att träffa nya människor och att driva igenom oväntade projekt. I kontrast så avskyr jag negativitet, avundsjuka och cigaretter. Alla som känner mig vet att jag älskar mottot “you had me at hello” vilket är något jag också lever och verkar efter. 

 

ETT ÖGONBLICK DU SKULLE VILJA UPPLEVA IGEN?
När min pojkvän inför vår tredje dejt bjöd mig till Los Angeles festivalen Coachella. Livet kunde inte bli mer spännande eller underbart än då…

 

DRÖMYRKE SOM LITEN?
Kassörska, älskade att blippa produkter som barn! Haha…

 

HUR SKULLE DU BESKRIVA DIN STIL?
Färgglad, med inslag av mycket mönster men ändå parisian? Kombinationen av alla tre skapar den stil jag älskar.

 

BERÄTTA VAD SOM LEDDE DIG IN I MODEINDUSTRIN?
Jag började som 13-åring att jobba i en klädbutik som heter Jackie, vilket senare ledde till modestudier i London, praktikplats på London/Stockholm Fashion Week, jobb på Nathalie Schuterman och sedan ett assistentjobb på modemärket jag jobbar för än idag.

 

VAD ÄTER DU HESLT TILL FRUKOST?
Äter normalt sätt inte frukost, dricker bara kaffe… älskar dock Kalles Kaviar haha (tack älskling för att du också gör det!)

 

SKOR DU HELST BÄR TILL VARDAGS?
Ett par klackar höjer alltid din outfit, men också ditt humör!

HUR HAR DIN STIL FÖRÄNDRATS MED ÅREN?
Min stil har hoppat mycket fram och tillbaka beroende på period i livet, men idag är jag nog mer ”vågad” i form av färg och mönster… bryr mig inte så mycket om vad folk tycker.

 

DU RESER JU MYCKET I BÅDE JOBBET OCH PRIVAT, VAD ÄR DITT BÄSTA TIPS FÖR ATT BOTA JETLAG?
När jag flyger försöker jag alltid sova så mycket som möjligt, äta så lite som möjligt och njuta av att livet står still (om flygplanet inte har wifi såklart, dummaste idén ever…), det behåller balansen i mina vanliga rutiner och påverkar inte min kropp allt för mycket.

DU DELAR DIN TID MELLAN LONDON OCH STOCKHOLM, VAD ÄR DEN STÖRSTA SKILLNADEN MELLAN STÄDERNA?
London är en väldigt anonym stad, medan Stockholm ger dig ett mer socialt liv bara av att gå på gatan. Jag älskar blandningen av båda, hinner aldrig tröttna på något… Sedan kan man ju inte sticka under stolen med att London har en mer driven atmosfär än Stockholm…

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?
Spanien… halvspansk som jag är.

 

NÅGOT I DEN HÄR BRANSCHEN SOM HAR FÖRVÅNAT/ÖVERRASKAT DIG?
Hur giriga människor är…

OLIKT MÅNGA ANDRA SER JAG INGEN SKILLNAD PÅ MITT JOBB OCH PRIVATLIV. 

VART ÄTER DU HELST MIDDAG I STOCKHOLM OCH LONDON?
I Stockholm äter jag helst Farangs mat men gärna i atmosfären kring baren på Nybrogatan 38. I London håller jag mig på The Ned där inte bara vartenda hörn av inredningen tilltalar mig utan även det breda utbudet av restauranger.

 

VEM SKULLE SPELA HUVUDROLLEN I FILMEN OM DITT LIV? 
Jag vill ju säga Carrie i SATC, men det är väl att tro för mycket om sig själv haha…

 

SKÖNHETSPRODUKTER VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?
Bioderma ansiktstvätt, Byredo parfym och Björk & Berries ansiktsolja. Även vitaminer, äter mängd olika…

 

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?
Olivia Palermo har alltid varit min favorit, men nu blandar jag gärna in en del av Giovanna Bataglia eller Jeanne Damas i den.

Thérèse i jeans från 2NDDAY, blus från Zara och skor från Gucci.

DIN BÄSTA “GO TO”-LOOK? 
Boyfriend-jeans, en vit oversize-skjorta, höga klackar och röda läppar.

 

MÖBLER ELLER KLÄDER?
Kläder, jag har knappt hunnit handla några möbler hem sedan jag köpte min lägenhet i Stockholm för 2 år (!) sedan…

 

DESIGNER DU FÖRVÄNTAR DIG STORA SAKER IFRÅN?
Hittade Richard Quinn i Designer Showrooms förra året under London Fashion Week och blev såld, skrev några rader om honom på Daily Forni och sedan dess har jag nu höga förväntningar…

 

Vem: Thérèse Hellström
Gör: PR Manager 2NDDAY, Moderedaktör Daily Forni
Ålder: 25 år
Familj: Pojkvän
Bor: Stockholm/London
Instagram: Tesshell

 

RELATED
Reactions