Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2018-10-20

Astrid Wilson: “Mina framtidsdrömmar i tonåren varierade ofta”.

Astrid Wilson bor i Borås, jobbar på Gina Tricots huvudkontor och klär sig gärna i färg och mönster. Vilket var hennes drömyrke som barn, Vad är det bästa med hennes jobb och vilka personer skulle hon gärna bjuda på middag? Här nedan får du svaren!

 

 

HEJ ASTRID! BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV 
Jag är uppväxt i en liten ort utanför Borås, där jag bodde de första 15 åren av mitt liv. När jag började gymnasiet köpte mina föräldrar ett hus inne i Borås. Det var riktigt stort för mig då, att få flytta ”in till storstan”!
Jag lider av konstant beslutångest och är väldigt känslostyrd, så mina framtidsdrömmar i tonåren varierande ofta. Jag ville bli läkare, konstnär, journalist, designer, forskare, veterinär, florist, arkitekt…

Även om mode självklart är ett av mina största intressen så känns det som att jag idag försöker leva ut alla mina drömmar och intressen genom olika delar av mitt liv. Konsten har varit ett sådant intresse som jag nu på senare tid ägnat mycket tid åt. Jag har bland annat fått illustrera en del åt Gina Tricot, men även ett jättekul projekt ihop med det nya smyckesvarumärket Louis Abel som lanserades i början av november. Jag har dessutom en hemsida där man kan köpa mina illustrationer eller skräddarsy beställningar utefter sina önskemål.

BERÄTTA VAD SOM LEDDE DIG IN I MODEINDUSTRIN?
Det var egentligen en slump. Min plan var att direkt efter gymnasiet flytta till Stockholm och plugga grafisk design när jag fick en projektanställning på Gina Tricots marknadsavdelning, och där har jag blivit kvar. Jag har haft flera roliga tjänster under min tid på företaget.

 

DRÖMYRKE SOM BARN?
Jag hade många, men det som hela tiden återkom var läkare. Jag drömde länge om att få jobba för Läkare utan gränser. Jag valde först naturvetenskap på gymnasiet men hamnade sedan på ekonomi/samhällslinjen.

Idag när jag känner mig själv lite bättre är jag dock tacksam över att jag inte försökte mig på att bli läkare, jag är extremt känslig och tar lätt in alldeles för mycket av andras känslor.

 

HAR DU EN GO TO-OUTFIT? OM JA, VAD ÄR DET?
Om jag är stressad eller inte har någon inspiration slänger jag nästan alltid på mig mina favoritjeans, en collegetröja eller hoodie och sneakers – alltid sneakers!

NÄMN EN SAK MED DITT JOBB SOM INGEN KAN FÖRVÄNTA SIG?
Min mest besökta sida på datorn är Instagram. Jobbigt att erkänna, men jag är inne där i snitt 3-4timmar varje dag under min arbetsdag…

 

SKÖNHETSPRODUKTER SOM VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?
Lip2cheek & eyeliner från RMS Beauty, facemist från Emma S, Boy Brow från Glossier, och handkräm från The Body Shop.

 

DET MEST INTRESSANTA SOM DU LÄST ELLER SETT SENASTE VECKAN?
Jag läste nyligen att Ikea kommer lansera vegansk mjukglass nästa sommar. Och i förra veckan läste jag att Kalifornien förbjuder all försäljning av djurtestat smink från och med 2020. Jag följer ”Plant Based News” fler gånger i veckan och blir alltid lika glad när jag läser om initiativ som dessa. Jag känner mig alltid lite mer hoppfull om mänskligheten.

Kjol och blus från Asos och väska Stella McCartney.

BÄSTA INREDNINGSBUTIKEN I GÖTEBORG?
Ellos Home, Vallgatan 12 och Artilleriet. 

 

OM DU SKULLE FÅ BJUDA IN FYRA PERSONER, LEVANDE ELLER DÖDA, VILKA SKULLE DET VARA OCH VAD SKULLE DU BJUDA PÅ?
Den allra första jag tänker på är min mormor, henne saknar jag alldeles för mycket. Sedan älskar jag historia, och framför allt att läsa om kända historiska kvinnor. Så just nu skulle jag nog bjuda in drottning Elisabeth den första, drottning Marie-Antoinette och prinsessan Diana.

Sen är jag urusel på att laga mat så jag skulle förmodligen köpa något färdigt, kanske pizza. Jag är inte helt säker på vad vi skulle prata om, men jag tror att det skulle kunna bli en väldigt intressant middag, haha!

Tavla gjord av Astrid.

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?
Jag har länge haft en girl crush på Gilda Amborsio.

 

HUR SKULLE DU BESKRIVA DIN STIL?
Jag klär mig gärna i saker som gör mig glad! Det bästa jag vet är plagg som glittrar, starka färger och stora galna mönster. Sedan måste det också vara bekvämt. Under vardagar går jag tyvärr oftast upp alldeles för sent och då blir det alltid något bekvämt, exempelvis långklänning, hoodie och sneakers.

 

VART SER DU DIG SJÄLV OM TIO ÅR?
Om jag får drömma vill jag verkligen kunna försörja mig på att illustrera och måla. Det är min allra högsta dröm just nu. Sedan känner jag att det finns många spännande och nya områden inom just mode och marknadsföring som jag skulle vilja testa på och utforska.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?
Det absolut bästa är att få träffa så många duktiga och inspirerande människor! En väldigt stor del av min motivation och kunskap genom åren har jag fått genom att jobba med så många begåvade människor. Dessutom har jag fått flera fina vänner som hoppas på att få ha nära mig livet ut.

 

FÖR TILLFÄLLET, FINNS DET NÅGRA TRENDER/STILAR SOM DU ÄLSKAR? HATAR?
Just nu älskar jag håraccessoarer; diadem och hårspännen framför allt. Jag har väldigt rakt, långt hår vilket gör att jag känner att det bara hänger, då är håraccessoarer perfekta för att piffa till det!

Sedan är jag helt inne på 80-talet just nu. Älskar siluetterna, färgspelen och mönstren. Och de bästa köpen tycker jag att man absolut gör second hand!

 

Vem: Astrid Wilson 
Ålder: 27
Gör: Jobbar på Gina Tricots marknadsavdelning 
Familj: Pojkvän, mamma, pappa, lillebror.
Bor: Borås
Hemsida: www.astridwilson.com
Instagram: astridwilson

RELATED
Reactions