Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2018-12-09

Min stil: Felicia Åkerström

Felicia Åkerström är 25 år och bor sedan ett par år tillbaka i New York tillsammans med sin man och hund. Hon har en minimalistisk, tidlös stil och ett skarpt öga för detaljer. Hon är en flitig besökare på modeveckorna världen över och lyckas alltid passera streetstylefotografernas lins. Vi har tagit reda på hur en vanlig dag i New York ser ut, hur hon började jobba inom mode och vilket hennes favoritresmål är!

 

BERÄTTA VAD SOM LEDDE DIG IN I MODEINDUSTRIN? 
Jag fick upp ögonen för bloggen för över 10 år sedan och skrev då mycket om mitt liv och vardag. Efter några år började bloggen att utvecklas mer och mer till en modeblogg. Jag flyttade till New York där jag började studera Fashion Merchandising på college och mitt intresse för mode växte i takt med mina studier. De senaste åren har jag fortsatt att dela med mig av min stil och mitt intresse genom Instagram vilket i sin tur har gett mig många roliga möjligheter inom modeindustrin.

 

BESKRIV DIN STIL MED TRE ORD
Wearable, Chic och Minimalistic.

 

KAN DU GÅ IGENOM EN VANLIG ARBETSDAG FÖR DIG?
En vanlig arbetsdag börjar med att jag går igenom min mail. Jag spenderar extremt mycket tid framför min datorskärm, det tar tid att maila och förhandla osv. Eftersom att jag jobbar tillsammans med kunder över hela världen så innebär det olika tidzoner och en full inkorg oavsett tid på dygnet. Därefter brukar jag ta tag i det mer kreativa, jag planerar och fotar samarbeten, går på möten och besöker presskontor.

 

NÅGOT DU ALLTID PACKAR MED DIG MEN SOM DU ALDRIG FÅR ANVÄNDNING FÖR?
Min kamera, den packar jag alltid med mig men det slutar alltid med att jag enbart fotar med mobilen.

 

 

DU SKA RESA I 24 TIMMAR, HUR KLÄR DU DIG?
Något som alltid är extremt viktigt för mig då jag klär mig är bekvämlighet, comfort is key – always! Då jag reser långt så brukar jag ha på mig tights från Toteme, t-shirt samt en stickad tröja eller hoodie. På fötterna har jag sneakers, gärna mina Eytys.

 

VEM SKULLE SPELA HUVUDROLLEN I FILMEN OM DTIT LIV?
Så svår fråga! Det kanske blir Olivia Munn eftersom jag brukar få höra att vi är lika.

HAR DU EN GO TO-OUTFIT, OM JA, VAD ÄR DET?
Absolut! Min go-to outfit är en oversized blazer tillsammans med jeans, det kan inte bli fel!

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?
Det blir helt klart Paris, kommer nog aldrig få nog av den staden.

 

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?
Jag älskar verkligen Vogue Ukraines Fashion Director Julie Pelipas stil. Hon lyckas alltid se väldigt enkel och avslappnat snygg ut, som om hon inte har försökt för mycket. Hon håller det samtidigt väldigt intressant genom att mixa in statement pieces och mer maskulina inslag.

 

FAVORITRESTAURANG I NEW YORK?
Älskar brunchen på Sunday i Brooklyn.

 

HUR SPENDERAR DU HELST EN LEDIG DAG?
Tillsammans med mina nära och kära. Går på en promenad, äter brunch, lagar en god middag och dricker vin.

FÖR TILLFÄLLET, FINNS DET NÅGRA TRENDER/STILAR SOM DU ÄLSKAR? HATAR?
Efter att ha spenderat min höst i Stockholm så har jag verkligen hittat tillbaka till min kärlek för det minimalistiska. Jag tycker att färg och mönster är så otroligt snyggt på andra men jag själv trivs bäst i det lite mer enkla och avskalade. Trender är kul men lite svårt, man ska inte hoppa på dem för fort utan jag anser att det är bättre att vänta och känna efter lite.

 

DU HAR JU BOTT I BÅDE NYC OCH LA, VAD ÄR DET BÄSTA MED RESPEKTIVE STAD?
Det bästa med New York är svårt att sätta fingret på, men det är en speciell känsla vilket låter extremt klyschigt. Det är något visst med den staden, en energi som jag inte har upplevt någon annanstans. Los Angeles gillar jag mycket på grund av vädret, det är i princip alltid varmt och skönt. Det är även väldigt lugnt tempo vilket jag kan vara en skön omväxling från pulsen i New York.

 

 

 

RELATED
Reactions