Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2018-12-14

Min stil: Josephine Bredsted

Josephine Bredsted bor i Köpenhamn och jobbar med PR och kommunikation på danska varumärket Baum und Pferdgarten och har en garderob som går i regnbågens alla färger. Vi har tagit reda på hennes bästa hudvårdsprodukter, vad hon helst gör en ledig dag och hur hon började jobba i modebranschen.

 

 

BERÄTTA HUR DU BÖRJADE JOBBA MED MODE? 

Jag började som praktikant på Spalt PR, en PR-byrå inom mode och livsstil. Det var under min första termin på Handelshögskolan i Köpenhamn. Jag var så angelägen om att få en praktikplats att jag, efter att jag lämnat in en oönskad ansökan, gick till deras kontor tre gånger för att fråga om de fått min ansökan och om de hade någon praktikplats ledig. Jag måste ha verkat så desperat men det är tack vare mitt driv och min vilja jag lyckats få jobb i modebranschen.

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT JOBBA I MODEINDUSTRIN? 

Det är att man får träffa kreativa, roliga och inspirerande människor i alla delar av branschen. Det handlar om att skapa kontakter och det får dig att träffa och relatera till människor som du kanske aldrig skulle ha träffat annars.

 

 

 

DIN BÄSTA GO TO-LOOK?

Jag kan alltid ha på mig jeans, en skjorta i silke och sneakers. Den outfiten är jag alltid bekväm med!

 

HUR SPENDERAR DU EN LEDIG DAG?

Jag spenderar den med min pojkvän, familj och vänner. När man jobbar med mode och PR blir ditt sociala liv väldigt knutet till ditt privatliv. Det innebär att jag under veckan oftast har event eller arbetsrelaterade aktiviteter där jag umgås med många av mina vänner från branschen. Helgen blir därför oftast tillägnad min familj och allra närmaste.

 

VART SER DU DIG OM TIO ÅR? 

Jag ser mig själv jobba kvar i den här branschen men förhoppningsvis på ett mer hållbart sätt, både socialt och miljömässigt. Det är viktigt för mig och jag vill verkligen jobba mycket mer med det i framtiden.

 

TOPP TRE BÄSTA MAGASINEN (ONLINE ELLER OFFLINE)?

The Business of Fashion, Grazia UK i print (mitt guilty pleasure) och The Whoman Journal, nyligen startad av min kollega och är väldigt inspirerande för kreativa kvinnor.

FAVORIT DU ÄTER TILL FRUKOST?

Min bästa frukost är den jag gör hemma på helgerna. Yoghurt med hemmagjord granola, nybakat bröd från bageriet med ost och ett löskokt ägg. Blir hungrig bara jag tänker på det, haha!

 

BÄSTA VINTAGESHOPPINGEN I KÖPENHAMN?

Det finns många fantastiska vintagebutiker i Köpenhamn, men mina favoriter är Jerome Vintage, I Blame Lulu and Prag. Jag hittar alltid något när jag besöker dessa butiker.

 

SMYCKEN DU BÄR VARJE DAG? 

Jag bär ringar från Trine Tuxen och halsband från Maria Black och Anni Lu. Alla danska varumärken faktiskt!

 

KLÄDER ELLER MÖBLER? 

Hmmmm svår fråga! Men jag måste nog svara skönhetsprodukter, haha! När jag funderar över var mina pengar tar vägen så är det bara att kolla in i mitt badrumsskåp och i min kalender fylld av behandlingar så förstår jag direkt.

SKÖNHETSPRODUKTER DU INTE KAN LEVA UTAN? 

Jag är ett stort fan av alla produkter från Environ. Jag har ganska svår och fet hy så deras produkter hjälper mig verkligen när min hy får sina “utbrott”. Jag älskar också masker från Klair och en ansiktsborste från Karmameju som är grym för att få igång blodcirkulationen, perfekt den här tiden på året också!

 

VEM SKULLE SPELA HUVUDROLLEN I FILMEN OM DITT LIV? 

Meryl Streep! Så skulle hon kunna kamma hem en Oscarsstatyett till “mig”.

 

 

Vem: Josephine Bredsted
Gör: PR och kommunikationschef på Baum und Pferdgarten
Ålder: 29
Bor: I Köpenhamn

RELATED
Reactions

  • Fullkomligt älskar detta koncept och detta typ av innehåll! Fantastiskt hörni!!!

    Reply
  • Fasen vad kul att höra <3 Då fortsätter vi med det 😉 Har du förslag på andra format eller ämnen du saknar här? Kram <3

    Reply