Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Life

2019-02-14

Min stil: Mathilde Augusta

Mathilde Augusta är 25 år och bor i Köpenhamn. Hon har redan hunnit med flera år inom mode och marknadsföring och jobbar just nu med PR på danska klädföretaget Hofmann Copenhagen.

 

BERÄTTA HUR DU BÖRJADE JOBBA MED MODE?

Båda mina föräldrar är konstnärer så kreativiteten ligger i blodet tror jag. Jag har alltid varit kreativ, estetisk och inspirerad av konst – och alltid vetat att jag vill jobba med mode.

Efter gymnasiet började jag jobba på danska smyckesvarumärket Jane Kønig. Eftersom jag ville kombinera teori med mode så bestämde jag mig för att börja studera kommunikation och marknadsföring.

Efteråt hade jag praktik och internships på olika modeföretag för att få mer kunskap. Jag har alltid följt mitt hjärta och tyckt om att dela min passion för estetik och konst genom sociala medier och mitt eget Instagramkonto. Nu jobbar jag med PR för Hofmann Copenhagen och älskar det!

 

 

 

DET BÄSTA MED ATT JOBBA I MODEINDUSTRIN? 

Det bästa med att jobba i modeindustrin är att jag får möjligheten att kombinera min hobby och passion med jobb. Det gör att jag tycker det finns en mening med mitt arbete.

Jag får också chansen att möta inspirerande människor varje dag – som jag kan dela min passion med. Kreativitet är min drivkraft.

 

DIN BÄSTA GO TO-LOOK?

Det är en blazer och ett par jeans som jag matchar med ett par låga men spetsiga klackar. Det är alltid en klassiker. Jag kanske lägger till ett hårspänne, bälte och stora örhängen också!

 

HUR SPENDERAR DU EN LEDIG DAG?

Genom att slippa stressa…. Ha!

…. Kaffe på Beau Marche, en utställning i Köpenhamn eller en avstickare ut i naturen med min hund Roberta är oftast en hit! När jag under veckorna spenderar mycket tid i staden älskar jag att komma ut i naturen med min hund på helgerna.

VART SER DU DIG OM TIO ÅR? 

Med ett liv fyllt av passion, kärlek och god hälsa!

 

TOPP TRE BÄSTA MAGASINEN (ONLINE ELLER OFFLINE)?

Svårt att välja. Jag läser mycket magasin och jag älskar när allt inte är online, så jag är fortfarande ett stort fan av tidningar och magasin i papper. Men Vogue, Costume, Eurowoman och Elle är några favoriter. Och flera inredningsmagasin – jag flyttar inom kort så älskar att inspireras av inredning just nu!

 

FAVORIT DU ÄTER TILL FRUKOST?

Jag brukar börja med en fräsch juice med rödbetor, apelsin, äpple och ingefära. Jag äter yoghurt med hemmagjord granola och färsk frukt (oftast säsongsbaserad). Du ser mig inte äta jordgubbar under vintern eller apelsiner på sommaren, haha 😉

 

BÄSTA VINTAGESHOPPINGEN I KÖPENHAMN?

I Blame Lulu och Studio Travel är två guldkorn fyllda av handplockade vintage-skatter. Och även Bizar, Jerome och Collect23 är väldigt bra!

SMYCKEN DU BÄR VARJE DAG? 

Jag har ett tidlöst guldarmband med diamanter som betyder mycket för mig, det bär jag dag och natt.

 

SKÖNHETSPRODUKTER DU INTE KAN LEVA UTAN? 

När jag besöker Paris brukar jag köpa med mig en del produkter från apoteken där. Min favoritkräm är från La-Roche-Posay. Jag brukar föredra rena produkter utan parfym, miljöskadliga ämnen eller allergiframkallande substanser.

Jag är också beroende av ett läppbalsam som heter Ficus Folium från Ludarol. Klarar inte den här kalla vintern utan det.

 

KLÄDER ELLER MÖBLER? 

Möbler och kläder har en härlig förbindelse i mina ögon – det handlar om estetik. Men just nu har jag nästan bara möbler på näthinnan då jag flyttar in i en ny lägenhet snart.

BÄSTA INREDNINGSBUTIKEN I KÖPENHAMN?

The Apartment i Christianshavn är grymt bra! Känner mig alltid inspirerad efter ett besök där.

 

DESIGNER DU FÖRVÄNTAR DIG STORA SAKER FRÅN?

Heidi Hofmann / Hofmann Copenhagen så klart 😉

 

VILKEN SAK I DIN VÄSKA SKVALLRAR MEST OM DIN PERSONLIGHET?

Min kalender jag skriver i dagligen från Astier de Vilatte. Jag använder inte kalender i telefon eller dator längre (för mitt privatliv). Jag kommer lättare ihåg om jag skriver för hand och det hjälper mig att hålla reda på dagarna bättre.

Psst.. Ett tips är att besöka Astier de Vilattes webbshop om du tycker om franska hantverk och detaljer.

 

BERÄTTA NÅGOT DU GÖR VARJE SÖNDAGSMORGON?

Varje dag gör jag yogalikande övningar som kallas ”The five Tibetans”.

DIN BÄSTA STILINSPIRATÖR JUST NU?

Jag har många stilförebilder! Blanca Miro är väldigt duktig på att kombinera olika stilar på nya sätt. Och min kompis Laura är också bra på att experimentera med tyger och färger.

 

TRE SAKER PÅ DIN ÖNSKELSITA?

Bara massa inredning till min nya lägenhet, haha.

 

DRÖMYRKE SOM BARN?

Något kreativt!! Det pendlade oftast mellan att teckna eller sy.

 

VEM SKULLE SPELA HUVUDROLLEN I FILMEN OM DITT LIV? 

Troligtvis jag själv!

RELATED
Reactions