Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2019-03-13

Min stil: Mikaela Hållén

Mikaela Hållén är 27 år och uppväxt i Stockholm. Hon jobbar sedan några år tillbaka på svenska modemagasinet STYLEBY och frilansande stylist med kunder som H&M och First Aid Kid. Vi har länge beundrat hennes minimalistiska stil som alltid höjs med en gäng väl utvalda detaljer. Vi har tagit reda på hur hon började jobba med mode, vad hon helst gör en ledig dag och vilka skönhetsfavoriter vi alltid hittar i hennes necessär.

 

BERÄTTA OM DIN VÄG IN I MODEINDUSTRIN? 

Direkt efter gymnasiet studerade jag Modevetenskap på Stockholms universitet i 1 år, därefter Ekonomi, teknik & Design på Södertörns högskola i 3 år. Under andra året på Södertörn gick jag dessutom Helene Falks stylistutbildning, som var en kvällskurs. I utbildningen ingick att jobba som påklädare på en modevisning och det var då jag träffade stylisten Robert Rydberg som jag sedan kom att assistera vid sidan av studierna. Något år senare var jag på intervju för jobbet som modeassistent på STYLEBY, men det slutade istället med att jag blev Columbine Smilles stylistassistent. Med tiden började jag styla egna modejobb och nu, några år senare är jag själv en del av STYLEBY-redaktionen och jobbar som frilansande stylist på heltid.

 

FÖR TILLFÄLLET, FINNS DET NÅGRA TRENDER SOM DU ÄLSKAR?

Jag är sugen på att bära batikmönstrat igen – vem hade trott?!

 

DRÖMYRKE SOM BARN? 

Jag hade inte en tanke på att jobba med mode. Jag kan faktiskt inte minnas något specifikt som jag ville jobba med. Kanske ville jag inte jobba alls… haha.

 

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?

Jag inspireras av kvinnor som klär sig minimalistiskt, med ett öga för detaljer. Istället för att ta inspiration från specifika personer följer jag inspirationskonton på Instagram. Ett av mina favoritkonton är @fashiiongonerouge.

BESKRIV DIN STIL MED TRE ORD?

Minimalistisk, detaljrik, silhuetter.

 

BERÄTTA OM DIN GO TO-OUTFIT?

Jag har ens svart kappa med puffiga ärmar från Totême som jag känner mig mäktig i. Den tar jag på mig när jag ska på möten eller om jag ska stå i studion.

 

DESIGNER DU FÖRVÄNTAR DIG STORA SAKER FRÅN?

Marine Serre!

VEMS GARDEROB SKULLE DU VILJA PLUNDRA?

Marie-Amelie Sauvé. Hon har ett och annat plagg från Louis Vuitton och Balenciaga som jag vill åt.

 

BÄSTA RESTAURANGEN I STOCKHOLM?

Jag kan inte välja en, ni får mina fyra Söderfavoriter: Racamaca, Café Cuvée, Paradiso och Café Nizza.

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?

Spanien. Det är språket, maten och framför allt värmen som lockar. När jag var liten reste vi ofta till Cullera. Nu däremot, föredrar jag Mallis.

 

DU SKA RESA I 24 TIMMAR, HUR KLÄR DU DIG?

I träningskläder från Filippa K Soft Sport, jag älskar deras midjehöga, sömlösa tights. På fötterna bär jag sneakers från Adidas och i väskan har jag en Face Mist från Björk & Berries, för rese-glow (muy importante!).

 

SKÖNHETSPRODUKTER VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?

Rengöringsvatten från Bioderma, c-vitaminserum och hudkräm från Björk & Berries, arganolja (som jag blandar med min hudkräm) från Moroccanoil och läppbalsam från Glossier.

HUR SPENDERAR DU HELST EN LEDIG DAG?

I soffan framför tv:n med min kille och en påse chips, haha. På sommaren flyttar jag ut till min terrass och då kommer mina kompisar förbi med bubbel och mer chips, det är mys. Jag längtar efter lediga sommardagar SÅ mycket nu!

 

ETT ÖGONBLICK DU SKULLE VILJA UPPLEVA IGEN?

Jag har tränat truppgymnastik i många år och jag saknar kicken man fick under tävlingar eller när man klarade en ny övning, som när jag ställde min första rondat-flickis-dubbelsalto – då mådde man!

 

NÄMN EN SAK I DIN GARDEROB SOM DU ALDRIG KOMMER GÖRA DIG AV MED?

Mina jeans från Louis Vuitton. Det tog mig år innan jag, klockan tre på natten efter en utekväll, hittade dem på vintage-siten Vestiaire Collective och slog till direkt.

 

Vem: Mikaela Hållén
Ålder: 27
Gör: Stylist på modemagasinet STYLEBY
Bor: Stockholm
Instagram: mikaelahallen

RELATED
Reactions