Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

Wedding

2019-03-26

7 vackra platser för ett bröllop i Sverige

 

Tidigare har vi gått igenom fantastiska platser för ett bröllop utomlands men det finns så klart ett par riktiga guldkorn även i Sverige. Jag tänkte ta er igenom listan på sju slott runt om i Sverige som faktiskt är perfekta för den stora dagen. Drömmer du om ett bröllop i vacker 1600-tals miljö? Närhet till vatten och natur? Eller kanske ett stökigt poolparty dagen efter? Här finns något för alla!

 

Haga Slott

Foto: Hagaslott.se

 

Haga Slott ligger beläget söder om Enköping och passar utmärkt för den som vill gifta sig i äkta 1600-tals miljö. Runt om Haga Slott finns ett flertal pittoreska kyrkor som passar perfekt för vigsel, men det går också bra att vigas på slottet eller i miljöerna runt omkring.

 

Haga Slott, 745 93 Enköping

 

Häringe Slott 

Foto: Firstclassmagazine.se

 

Häringe Slott är en klassiker för bröllop och har välkomnat gäster sedan 1600-talet. Slottet går att abonnera för bröllop i sin helhet eller enbart för en bröllopsmiddag och fest. Planerar man en hel bröllopshelg kan ett cocktailparty vid poolen dagen innan vara en fin start på bröllopet.

 

Häringe Slott, 137 91 Västerhaninge

 

Tjolöholms Slott

Foto: Visithalland.com 

 

I Kungsbacka kommun, fyra mil söder om Göteborg ligger Tjolöholms Slott som byggdes i mitten av 1800-talet. Det påkostade slottet byggdes av en svensk-brittisk familj och inredningen är fortfarande välbevarad och vacker. På Tjolöholms Slott får alla brudpar en personlig festvärd som hjälper till att förverkliga alla bröllopsönskningar.

 

Tjolöholms Slott, 439 74 Fjärås

 

Krägga Herrgård

Foto: Mrjet.se

 

Precis intill Mälaren ligger den här undangömda pärlan, omringad av vacker natur och närhet till vattnet. Krägga Herrgård erbjuder bröllopspaket och kan hjälpa till med det mesta inför den stora dagen. Det går bra att hålla vigseln på Krägga Herrgård eller i närliggande kyrka.

 

Krägga Herrgård, 746 93 Bålsta

 

Kronovalls Slott

Foto: Kronovall.se

 

Kronovalls Slott på Österlen i Skåne är sedan 2014 Sveriges enda vinslott. Slottet har 23 rum, alla inredda i en typisk stil för sent 1800-tal med brädgolv och stora fönster. Här går det bra att skräddarsy sitt bröllop helt utifrån egna önskemål och specifikationer.

 

Kronovalls Vinslott, 273 92 Skåne Tranås

 

Fulltofta Slott

Foto: Fulltoftaslott.se

 

Fulltofta Slott ligger vid Ringsjön, 25 minuter norr om Lund. Den vackra festsalen är inspirerad av slottet i Versailles och ligger belägen mitt i Slottsskogen, omringad av olivträd, lavendel och rosor. Mitt emot slottet ligger charmiga Fulltofta kyrka, från 1100-talet.

 

Fulltofta Slott, 242 94 Hörby

 

Grand Hôtel Mölle

Foto: Nibe.eu

 

Det här pampiga hotellet ligger i hjärtat av Kullaberg, med vacker utsikt över havet. Det går utmärkt att hyra för både större och mindre bröllop och hotellet hjälper till att ordna med mat, transport och aktiviteter under bröllopsdagen.

 

Bökebolsvägen 11, 263 77 Mölle

 

RELATED
Reactions