Search among our articles

Words by Paulina Forsberg

People

2019-04-06

Min stil: Viola Bergström

Viola Bergström är 24 år gammal och uppväxt i Spånga/Vällingby i Stockholm. Hon är jäkligt nyfiken av sig, kan vara ett kontrollfreak och är rätt ambitiös, ibland lite för mycket. Viola drömmer om en framtid där hon har makt, pengar och möjlighet att göra lite vad hon vill med vardagen fylld av lycka, vänner och familj. Till vardags driver hon eget och frilansar inom PR och som kreativ konsult.

 

 

BERÄTTA OM DIN VÄG IN I MODEINDUSTRIN? 

Jag har alltid älskat det som är vackert, och i mina ögon är det mode och att klä på sig i olika roliga kombinationer. Jag gick en stylist- & designlinje på gymnasiet som gav mig möjlighet till många praktiktimmar som jag gjorde hos stylisten Robert Rydberg. Det blev min one-way ticket in till modeindustrin och den bästa skolan för branschen.

 

FÖR TILLFÄLLET, FINNS DET NÅGRA TRENDER SOM DU ÄLSKAR? HATAR?

Jag tycker att trender har blivit en rätt infekterad grej då jag endast ser att alla klär sig likadant numera på Instagram? Tävlingen mellan flest mönster kombinerade med varandra börjar bli lite tröttsam, och jag inser att jag själv kanske bidrar till det? Jag har lite stilkris för tillfället som ni hör… Den genomgår en förändring. Vi får se vart det slutar! 

ETT ÖGONBLICK DU SKULLE VILJA UPPLEVA IGEN?

Första gången jag såg en modevisning under Stockholm modevecka när jag var 15 år. Det var liksom toppen för mig då, jag kunde dö lycklig. Jag trodde inte det var möjligt att ta sig så långt som att få sitta och titta på en modevisning. Den storheten faller sig sällan in längre, jag har blivit äldre och svårare att imponera på antar jag.

 

NÄMN EN SAK I DIN GARDEROB SOM DU ALDRIG KOMMER GÖRA DIG AV MED?

Kavajen jag bar när jag träffade min nuvarande kille. Den är vintage i guldbarockad och har en riktig wow-effekt! Säkert därför jag fick honom på fall i kombination med min otroliga personlighet. Lol.

 

DRÖMYRKE SOM BARN? 

Jag ville bli arkeolog! Älskar historia och att allt grundar sig i något som hänt förut.

 

VEM SKULLE SPELA HUVUDROLLEN I FILMEN OM DITT LIV?

Emma Watson! Ser upp till henne så mycket att jag nästan skäms.

VEM ÄR DIN STILFÖREBILD OCH VARFÖR?

Vintage Mick Jagger! Har vi någon större stilförebild? Randiga kostymer och polotröjor med höga byxor och glitterbodys. I modern tid gillar jag Juliana Salazar’s stil väldigt mycket för att den är avslappnad, elegant men genomtänkt och rolig! Hon är grym på looks som ser ihopslängda ut men perfekta.

 

FAVORITRESMÅL DU ALLTID ÅTERVÄNDER TILL?

Jag återvänder sällan till resemål, jag vill alltid upptäcka nya platser! Min nästa resa vill jag åka till Tel Aviv.

 

BESKRIV DIN STIL MED TRE ORD?

Obestämd, Kontraster, Färgglada detaljer

 

DU SKA RESA I 24 TIMMAR, HUR KLÄR DU DIG?

I något jättetjockt och massa lager eftersom jag troligtvis har mitt lilla handbagage proppfullt. Kostymbyxor, sneakers, stor väska med plats för dator, hudvård och snacks.

KAN DU TA OSS IGENOM EN VANLIG ARBETSDAG FÖR DIG?

Eftersom jag är frilans ser ingen dag likadan ut, men i det stora hela: Jag vaknar runt 8:00 och dricker kaffe medan jag gör min hudvårdsrutin och sminkar mig. Cyklar till kontoret och börjar beta av mail samt jobbar på olika strategier för varumärken som jag konsultar för. Jag tar ofta lunchmöten för att kombinera häng med det bästa jag vet: MAT. Fotar content någon timme under eftermiddagen och sorterar kvitton. När jag bestämmer att min kontorsdag ska vara slut svänger jag ofta förbi en drink på något event och möter sen upp min kille och handlar middag. Jobbar lite på kvällen innan jag fäller igen datorn och somnar runt 22.30. Repeat.

 

NÄMN EN SAK MED DITT JOBB SOM INGEN KAN FÖRVÄNTA SIG?

Att det är hårt jobb typ hela tiden. De som tror att det är ”chill” att vara frilans tror fel. Självklart har det sina fördelar och flexibiliteten som jag verkligen uppskattar, men jag har aldrig jobbat lika hårt som nu.

 

VEMS GARDEROB SKULLE DU VILJA PLUNDRA?

Stylisten Alexandra Carl’s.

 

BESKRIV DIG SJÄLV MED TRE TING 

Ögonskugga, MacBook, Solglasögon

BERÄTTA OM DIN GO TO-OUTFIT?

Mönstrade byxor, stor svart kavaj, örhängen och sneakers.

 

BÄSTA RESTAURANGEN I STOCKHOLM?

Mitt kök 🙂 Bara vegetariska delikatesser serveras! Skoja. Men Rutabaga som jag åt på häromveckan var helt fantastiskt. Annars tycker jag Racamaca har helt underbar stökig atmosfär, älskar stökiga ställen!

 

DESIGNER DU FÖRVÄNTAR DIG STORA SAKER FRÅN?

Zelam Fessahaye! Hennes mode är politiskt och gör skillnad.

 

DET MEST INTRESSANTA SOM DU LÄST ELLER SETT SENASTE VECKAN?

Jag såg dokumentärfilmen ”Parning” av regissören Lina Mannheimer i veckan och tyckte den skildrade ungdomskärlek i modern tid så bra. Hur vi egentligen är så egoistiska, och hur ett digitalt dejtingliv ser ut i ungdomen.

VART SER DU DIG SJÄLV OM TIO ÅR?

34!!! OMG. Jag bor i ett annat land eller har precis kommit hem till Sverige igen och driver eget. Jag är glad, har fett bra hy och har folk omkring mig som jag älskar, som också älskar mig. Har en lägenhet med svinstort kök! Typ ett sånt där man ba ”VA, ÄR DET HÄR DITT KÖK!!?!?!?!” En stor sko- och väskgarderob har jag också.

 

HUR SPENDERAR DU HELST EN LEDIG DAG?

Sover ut, äter vinlunch med vänner, promenerar i solen, tar en drink med min kille och går på fest men kommer hem i lagom tid, hehe.

 

SKÖNHETSPRODUKTER VI ALLTID HITTAR I DIN NECESSÄR?

Den här listan blir lång: SPF från Glossier, Face Mist från Decléor, Ansiktsolja från Estelle & Thild, rengöringsgel från Dermalogica, serum från Björk & Berries och dagkräm från Lumene.  

Vem: Viola Bergström

Ålder: 24

Gör: Frilansar inom PR- och projektledning

Familj: Sambon Jack

Bor: Stockholm


RELATED
Reactions