Search among our articles

Words by Linda Persson

Beauty

2019-04-22

10 minuters hudvårdsrutin med Lovisa Worge

 

Morgon:

Jag börjar morgonen med att tvätta av ansiktet noga efter en natts sömn, alltid med en nytvättad ansiktshandduk (TIPS!). Jag har en relativt problemfri hy, förutom på vintern då jag lätt blir väldigt torr i hyn och på läppar. Mitt absoluta favoritmärke och räddare i nöden är Codage, jag använder deras dag– samt nattkräm, serum, kroppsolja, bodylotion… ALLT. Jag var även nyligen i Paris tillsammans med Codage och besökte deras labb. Jag fick ett serum skräddarsytt efter min hy, det har räddat mig hela vintern! Om du gillar glow så kan jag rekommendera Codage serum n.1 tillsammans med n.3, de skapar magi tillsammans och man får ett sjukt bra glow hela dagen. Ett bra serum tillsammans med en bra dagkräm är ett måste i badrumsskåpet enligt mig! Jag tycker att hudvård är så roligt så även fast jag har mitt favoritmärke så är jag inte blyg för att testa nytt, just nu testar jag lite olika produkter från Laura Mercier. Det bästa är att testa sig fram för att hitta sina guldkor från olika märken.

 

Under dagen:

Jag är beroende av face mists… Just nu använder jag två stycken, mina favoriter är Mac Prep And Prime och Pixi Glow Mist. Att blanda dem gör att man får ett helt MAGISKT glow, man blir helt besatt! Det fräschar upp sminket och man ser också lite piggare ut.

 

Kvällen:

Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet är att tvätta bort mitt smink. Jag använder alltid en rengöringsmousse och tvättar ansiktet två gånger för att verkligen få bort allt smink och smuts. Det bästa jag vet att att bomba min hy med fukt på kvällen, min nattkräm är ganska fet och tillsammans med den blandar jag i min olja från ACO samt mitt serum från Codage. Ungefär tre gånger i veckan lägger jag en ansiktsmask och då gärna med MYCKET fukt. Min favorit just nu är Codage Moisturizing Mask, jag kan gå runt med den i flera timmar.

 

Övriga rutiner:

Det bästa jag vet om man känner sig lite trött är att lägga på eye patches, mina kommer från Peter Thomas Roth. De är otroligt lyxiga och ringarna under ögonen försvinner direkt. Ett annat guldkorn som hängt med mig i flera år är Elizabeth Arden Eight Hour Cream som jag använder på läppar, torra fläckar i ansiktet samt runt ögonen under vintern. Jag och min hy är helt besatta av den – finns ingenting så effektivt mot torra fläckar som den.

 

Jag älskar även att vara osminkad och försöker att vara det ett par dagar i veckan, då får min hy verkligen andas och må bra. Lashlift samt lite färg på fransar och bryn gör att jag känner mig fräsch och pigg utan smink, det är enkla knep som gör att man inte behöver så mycket smink.

 

Lovisa Worge jobbar som koordinator på Bianca Ingrosso AB.
Följ med henne på Instagram här!

RELATED
Reactions